toscana-dedal-tur-sl-06
toscana-dedal-tur-sl-03
toscana-dedal-tur-sl-05
toscana-dedal-tur-sl-01
toscana-dedal-tur-sl-02
toscana-dedal-tur-sl-04
Toscana | Italia

Italia altfel: Toscana – Liguria - Lombardia

Italia altfel: Toscana – Liguria - Lombardia

Program avion+autocar 9 zile, 12 – 20 septembrie 2018

Multi dintre dumneavoastra au facut vizite in Italia. Marile orase le sunt poate multora cunoscute. Ne propunem sa ne bucuram si de o alta latura a acestei zone: micile orase cu iz medieval, ruralul, marea, vinul, bucatele, peisajele, plimbarea, linistea. Vom profita de zborurile directe din mai multe orase din Romania catre Bologna si dinspre Bergamo. Vom incepe prin a vizita Emilia – Romagna si Toscana, zone care satisfac si pe cel mai exigent calator. Fie ca e vorba de Grasana Italiei, Bologna, de satele pline de farmec, de minunea care se cheama Siena, de celebrul drum al vinului Chianti sau de o oprire la enigmaticul Turn din Pisa, toate acestea constituie ingredientele uneia dintre cele mai ravnite destinatii europene. Continuam cu Liguria, pe spectaculosul litoral Italian, Riviera di Levante si Cinque Terre, in care ingemanarea intre coastele abrupte si mare au dat simbolurile “La Dolce Vita”. Lacul Como si Bergamo vor incheia periplul nostru Italian..

Ziua 1, 12 septembrie | Bologna

Zbor din Romania catre Bologna (aranjament personal cu ajutorul agentiei).
Numita si Grasana, datorita bogatiilor culinare, Bologna este un oras universitar animat, plin de evenimente atragatoare. Transfer taxi (aranjament personal; aprox. 18 EURO per taxi) catre hotelul de sedere in Bologna, zona centrala.
Tur pedestru de recunoastere: Palazzo Publico, Piazza Magiore, Fantana Neptun, Biserica San Petronio, Catedrala Sf. Petru, Turnurile Inclinate, Universitatea. Timp liber pentru degustarea produselor uneia dintre cele mai faimoase zone culinare din Italia, prezentate in mici buticuri si restaurante. Invitatie de a gusta o inghetata italiana si o cafea in cartierul studentesc. Instalare la Hotel 4* in Bologna.
Propus Suite Hotel Elite 4* sau similar.

Ziua 2, 13 septembrie | Bologna – Ravenna – San Marino - Rimini | 190 km

Mic dejun. Imbarcare autocar local si ruta catre Ravenna, renumita pentru arhitectura bizantina si pentru mozaicurile deosebite care infrumuseteaza edificiile religioase. Tur pedestru in zona centrala cu insotitorul de grup: Biserica , Baptisteriul Arian, Piaza del Populo, Biserica Sfantul Vitalie si Mausoleul lui Theodoric, aflate unele sub protectia UNESCO. Pranz.
Deplasare catre San Marino – unul dintre cele mai mici state ale lumii, dar loc incarcat de istorie, cea mai veche republica a Europei. Plimbare pentru a ne bucura de Biserica San Francesco, Turnul Guaita, Bazilica San Marino, dar si de numeroasele stradute comerciale care impanzesc zona istorica.
Seara la Hotel 4* in zona Rimini. Propus Mercure Lungomare 4* sau similar.

Ziua 3, 14 septembrie | Rimini - Arezzo - Siena | 240 km

Mic dejun. Dimineata de relaxare pe malul Marii Adriatice. In jurul orei 11.00 eliberarea camerelor si vizita in zona centrala Rimini, marcata de prezenta vestigiilor romane si de mult mai recenta prezenta a lui Federico Fellini (La Dolce Vita, Amarcord, La Strada).
Continuare catre zona centrala a peninsulei italiene, cu stop vizita la Arezzo, orasel in care se gasesc edificii istorice si religioase remarcabile: vestigii etrusce, cladiri romane, biserici catolice medievale.
Seara sosire la Siena, in inima Toscanei. Instalare la hotel in zona Siena pentru 2 nopti. Cina.
Propus: Hotel Garden 4* sau similar.

Ziua 4, 15 septembrie | Toscana - Chianti | 130 km

Mic dejun la hotel. Ne propunem o zi pentru descoperirea secretelor Toscanei si a zonei viti-vinicole Chianti.  Incepem cu micile sate renumite pentru cramele si bisericutele lor: Castellina in Chianti, Panzano in Chianti, Colle Val D'Elsa. Drumul Vinului Chianti, prin peisajul Toscanei rurale (ferme, mici castele, cramele, podgoriile si livezile de maslini) ne va duce catre inima acestei regiuni: Greve in Chianti, loc al unui important festival international al vinului si gastronomiei.
Degustare de vin si pranz in Greve in Chianti.
Dupa amiaza vizita in San Gimignano, cu ai sai “zgarie nori” medievali, neatins parca de trecerea anilor. Revenire seara la Siena. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5, 16 septembrie | Siena – Volterra – Pisa – La Spezia | 200 km

Mic dejun. Dimineata dedicata vizitei orasului Siena, cu al sau centru in care aerul gotic al cladirilor istorice s-a pastrat de-a lungul secolelor (patrimoniu UNESCO). Palazzo Publico (astazi primaria), turnul sau cu cele 505 trepte, Piazza del Campo si Domul Santa Maria dell'Assunta atrag ca un magnet. Traseu catre Volterra – important centru al civilizatiei etrusce si nucleu al mestesugarilor de alabastru.
Vizita si Pranz.
Continuare catre regiunea Pisa si stop vizita a centrului istoric (Campo dei Miracoli cu al sau celebru turn inclinat), patrimoniu UNESCO. Instalare la hotel in La Spezia. Propus Firenze e Continentale 3* sau CDH La Spezia 4* sau similar:

Ziua 6, 17 septembrie | Cinque Terre zi de deplasare cu mijloacele locale

Mic dejun. Zi de incantare peisagistica pe litoralul Liguric: La Spezia, Cinque Terre, Levanto... Sate si porturi aflate intre mare si munte care te cheama la mici escapade descoperire (patrimoniu UNESCO). Bunatatile zonei, vinul bun si ospitalitatea localnicilor va vor fermeca. Pranz.
Revenire in La Spezia, oras port foarte activ, impartit intre perimetrul istoric si zona Marina Moderna.
Seara si cazare la acelasi hotel.

Ziua 7, 18 septembrie | Genova - Bergamo | 290 km

Mic dejun. Dimineata in La Spezia. Transfer catre Genova. Vizita a orasului port, prea putin pus in valoare de etapele programelor turistice, si totusi partimoniu UNESCO (peste 42 de palate sunt in lista forului mondial, printre care Rosso, Lomellino, Tursi).  Momente libere in zona portului si acvariului.
Calatorie catre Lombardia. Seara in Bergamo. Posibilitate vizita cu funicularul a zonei Bergamo Alto.
Instalare pentru 2 nopti la Hotel Best Western Piemonteze 4* sau similar in Bergamo.

Ziua 8, 19 septembrie | Bergamo – Lacul Como | 110 km

Mic dejun. Deplasare catre zona Lacului Como, considerat cel mai frumos dintre lacurile italiene. Legatura dintre cultura si profunzimea neimblanzita a naturii este foarte stransa. Croaziera pe lac. Vizite la Belagio – loc de vis cuibarit intr-un promotoriu deluros si Como, cu ale sale drumeaguri marginite de parcuri, cafenele insirate pe malul lacului si impozantul dom. Revenire la Bergamo. Cina.
Cazare acelasi hotel.

Ziua 9, 20 septembrie | Bergamo

Mic dejun. In functie de orarul de zbor vizite matinale in Bergamo si transfer catre aeroportul Orio al Serio. Retur catre casa (aranjament personal cu ajutorul agentiei).

Pret:

⦾ 1480 € / loc in camera dubla

⦾ Supliment single + 590 €

Preturi valabile pentru un grup de min. 20 de participanti.

Servicii incluse:

 • cazare in hoteluri 4*, in camere duble cu mic dejun;
 • mesele notate ca incluse;
 • transport cu autocar de turism pe intreg traseul, taxele de acces in orase si parcarile pe traseu;
 • vizite cu insotitor roman conform programului;
 • 1 degustare de vin in Greve di Chianti;
 • taxele de intrare in Parcul National Cinque Terre si biletele de tren pentru aceasta zi;
 • taxele si comisioanele de rezervare. 

Servicii neincluse:

 • Biletele de avion catre si dinspre Bologna / Bergamo;
 • intrarile la obiectivele cu plata;
 • taxele locale in orase (se achita la hotelurile de sejur, in general 2-3 EURO de pers/noapte);
 • bacsis soferi si ghizi locali (max. 30 EURO de persoana pentru intreg circuitul);
 • activitatile optionale (alte experiente gastronomice, degustare vinuri...), mesele nespecificate.

Nota:

 • conform reglementarilor Comunitatii Europene, din 7 zile succesive de activitate, soferul si autocarul au obligatia de a nu lucra una. De aceea 1 zi in zona Cinque Terre vor fi folosite mijloacele locale.

 

Va dorim Vacanta Placuta!

.