puglia-dedal-tur-2020-01x1500
puglia-dedal-tur-2020-02x1500
puglia-dedal-tur-2020-03x1500
puglia-dedal-tur-2020-05x1500
puglia-dedal-tur-2020-06x1500
puglia-dedal-tur-2020-11x1500
puglia-dedal-tur-2020-07x1500
puglia-dedal-tur-2020-04x1500
puglia-dedal-tur-2020-10x1500
puglia-dedal-tur-2020-12x1500
puglia-dedal-tur-2020-09x1500
puglia-dedal-tur-2020-08x1500
Puglia - Italia

Puglia - Calatorie catre tocul Italiei

PUGLIA – CALATORIE CATRE TOCUL ITALIEI

8 zile / 7 nopti, 19 – 26 Septembrie 2020

 

Italia - program Dedal TurProgram Dedal Tur - Italia

Ziua 1: Bari

Conform orarului de zbor sosire in Bari. Deplasare catre zona centrala cu mijloacele de transport locale (taxi sau autobuz local, la indrumarea acompaniatorului de grup) (cost neinclus). Instalare la hotel in Bari pentru 1 noapte. Vizita de o jumatate de zi la Bari – principalul oras al regiunii Puglia. "Bari vecchia" (orasul istoric), o peninsula din partea de nord a urbei care se alungeste in Adriatica, este un labirint de stradute neregulate pline de farmec. Vizita la Vechiul Port si la bazilica San Nicola, capodopera a stilului romanic. Cazare in Bari pentru 1 noapte, propus Best Western Executive. Cina libera.

Ziua 2: Taranto – Matina Franca

Mic dejun la hotel. Intalnire cu reprezentantii locali, ghid vorbitor de limba franceza sau engleza si autocar pentru durata deplasarii. Deplasare catre Taranto – fosta puternica colonie greceasca, pastrand inca marturii ale trecutului sau ilustru. Vizita – descoperire a orasului si a castelului fondat de Ferdinand d'Aragon la finalul secolului al XV-lea (exterior si interior), strada Domului, biserica Sfantul Dominic... Pranz de peste in restaurant.
Deplasare catre Martina Franca – oras celebru pentru centrul sau istoric unde « se respira » spiritul stilurilor Baroc si Rococo : fatade de piatra alba, ornamente si arcade galbene, intrari maiestuoase etc.
Instalare la hotel in zona Fassano/Martina Franca pentru 3 nopti. Cina.
(Supliment Optional fata de cina clasica, 35 € pentru cina tipica cu spectacol de muzica traditionala si dans popular "pizzica" ; minimum 15 participanti).

Ziua 3: Lecce - Ostuni

Mic dejun la hotel.
Deplasare catre Lecce – « Distinsa Doamna Baroc ». Vizita ghidata de o jumatate de zi a monumentelor de piatra tandra si « blonda »a acestui oras, piatra docila sub uneltele sculptorilor care reusesc sa ne impresioneze cu expresia cea mai reusita a artei baroce din regiunea Puglia. Urbea, veritabila bijuterie, acumuleaza o cantitate impresionanta de edificii baroce, omogene arhitectural, de un rafinament aproape aristocratic: Piazza San Oronzo, Amfiteatrul, Primaria, Castelul, bazilica Santa Croce. Vizita la monumentul care este, fara indoiala, cel mai faimos din Lecce, catedrala Santa Maria Assunta. Pranz la restaurant.
Plecare catre Ostuni si vizita ghidata a «orasului alb», oras medieval care pare sculptat intr-un bloc de creta. Fondat inca din vremuri antice, Ostuni a fost pentru o bucata de vreme dioceza bizantina, apoi a intrat sub influenta Angevinilor si Aragonezilor – fiecare etapa lasand asupra locului amprente pregnante.
Stop vizita la o presa de ulei de masline pentru a vedea diferitele faze ale stoarcerii uleiului si degustare. Cazare la acelasi hotel. Cina.

Italia - program Dedal TurProgram Dedal Tur - ItaliaProgram Dedal Tur - Italia

Ziua 4: Matera - Alberobello

Mic dejun la hotel.
Deplasare catre Matera, si vizita de o jumatate de zi. Acest sit inscris in patrimoniul universal Unesco este construit la poalele unui munte pietros, cu locuintele sapate in tuf vulcanic, calcar, piatra ponce si alte roci de porozitate mare, usor de modelat. O succesiune de beciuri, tuneluri, locuinte in grota si alte edificii si structuri se insira si se intrepatrund intr-un interesant labirint numit de localnici Sassi.
Degustare de produse tipice: vin Aglianico, paine cu ulei de masline, crutoane, legume confiate, masline, dulceturi …
Pranz in restaurant.
Deplasare catre Alberobello – capitala "Trulli", acelor curioase case si dependinte satesti construite intr-o tehnica specifica, din pereti de piatra si acoperisuri conice. Centrul istoric este declarat moment national si sit patromoniu Unesco. Cartiere intregi lucrate in aceasta tehnica stranie conduc vizitatorii prin stradutele lor complicate catre colinele din jur, cu privelisti panoramice magice. Cina. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5: Castellana – Polignano al Mare

Mic dejun la hotel.
Deplasare catre Pesterile Castellana – vast ansamblu sapat de natura in dedesubturile calcaroase ale regiunii, formand, dupa unii specialisti, cele mai remarcabile pesteri din Italia si din Europa, prin prisma vastitatii, a salilor impresionante, a varietatii formelor si culorilor stalactitelor, stalagmitelor si coloanelor. www.grottedicastellana.it. Vizita cu ghid specializat a parcursului turistic de 1 km (durata 50 de minute).
Pranz la restaurant.
Deplasare la Polignano. Naveta cu mijloacele locale catre Pogliano al Mare (interzis autocarelor), statiune marina fermecatoare, calma si boema, locul de nastere al celebrului cantaret Domenico Modugno, faimos pentru al sau « Volare », sau « Nel blu dipinto di blu ». Descoperire a statiunii printr-o plimbare pe Via Traiana si pe aleile incarcate de istorie si vederi care taie respiratia.
Continuare catre regiunea Bisceglie / Barletta. Instalare la hotel in aceasta zona pentru 3 nopti. Cina.

Ziua 6: Monte Sant'Angelo - Barletta

Mic dejun la hotel.
Deplasare in directia Peninsulei Gargano cu oprire vizita la Monte Sant'Angelo. Acest magnific sanctuar inchinat Sfantului Mihail este un vechi loc de pelerinaj, vizitat inca din secolul V.
Pranz la restaurant.
Ruta catre Barletta – cu vizita in centrul istoric. Pe Corso Vittorio Emanuele ne intampina simbolul incontestabil al orasului, Colosso Eraclio, statuia din bronz faurita in perioada Imperiului Roman ramasa intacta pana in zilele noastre. Vizita la Catedrala. Retur la acelasi hotel. Cina.

Ziua 7: Trani – Castel del Monte

Mic dejun la hotel.
Deplasare catre Trani, reputata statiune balneara care ascunde, printre cladirile moderne si bijuterii arhitecturale: Catedrala, Clopotnita. Continuarea traseului catre Castel del Monte.
Pranz tipic intr-o "masseria", ferma – han local cu meniu specific.
Naveta catre Castel Del Monte si vizita a celui mai cunoscut moment al Imparatului Frédéric II de Souabe. Vizita ghidata a acestor constructii ne va duce inapoi in timp pana in Sec. XIII - sintetizand intr-o maniera admirabila influentele de stil si cultura a anturajului Imparatului. In forma octogonala, castelul se mandreste cu ale sale opt turnuri octogonale la randul lor. Retur la hotelul de sejur. Cina.

Italia - program Dedal TurProgram Dedal Tur - Italia

Ziua 8: Molfetta - Bari

Mic dejun la hotel.
Deplasare catre Molfetta – port pescaresc cu o interesanta piata si o viata activa in jurul centrului istoric. Fost port al pelerinilor si cruciatilor in trecerea lor catre tara Sfanta, oraselul pastreaza cu mandrie simbolul sau medieval: Catedrala San Corrado, un bun exemplu de arhitectura cu influente locale. Prezentare pentru zbor la Aeroportul din Bari.

PREȚ:

⦾ Pret per persoana: € 1225, pentru 20 - 24 participanti, € 1150, pentru 25 – 30 participanti Supliment camera single: € 190

Oferta se bazeaza pe cazari «la confirmarea touroperatorului» in camere standard, hoteluri 3*+ sau 4* de tipul:

Prima perioada: Regiunea FASANO/ ALBEROBELLO/ MARTINA FRANCA:
Hôtel Park San Michele 4* (www.parkhotelsanmichele.it),
Hotel Villa Rosa 4* (www.ramahotels.it/villarosa_ita/index.htm)
Masseria Chiancone Torricella (www.masseriachiancone.it)
Hotel Sierra Silvana 4*  (www.sierrasilvana.com)
Hotel Ramapendula 4* (www.ramahotels.it) sau similar

A doua perioada: Regiunea BARLETTA/ BISCEGLIE:
Nicotel Bisceglie 4*, www.nicotelhotels.com
Best Western Hotel Dei Cavalieri Barletta 4* www.hoteldeicavalieri.net
Hotel Itaca 4* Barletta, www.itacahotel.it
Nicotel Barletta 4*, www.nicotelhotels.com  sau similar

Pretul include:

 • Cazare in camera dubla, 7 nopti
 • Taxele de sejur locale
 • 6 cine cu apa minerala si ¼ vin in hotelurile de pe traseu
 • 6 pranzuri in locurile mentionate, cu apa minerala si ¼ de vin
 • Intrarile in punctele de vizita enumerate ca incluse
 • Vizitele cu ghid local vorbitor de franceza / engleza conform programului
 • Insotitor de grup roman (acompaniator si traducator)
 • Autocar la dispozitie pentru 7 zile cu cheltuielile aferente, inclusiv:
  • - Parking Autocar Alberobello
  • - Parking Autocar Monte Sant'Angelo
  • - Taxe Autocar Lecce
  • - Parking Autocar Taranto
  • - Parking Autocar Polignano A Mare
  • - Taxes Autocar Matera
  • - Parking Autocar Ostuni
  • - Parking Autocar Castel Del Monte
 • Servicul Naveta pentru Polignano – Polignano al Mare
 • Serviciul Naveta pentru Castel Del Monte
 • Degustare de ulei de masline la Ostuni
 • Degustare de produse tipice la Matera

Pretul nu include:

 • - Alte intrari nespecificate ca incluse
 • - Asigurari medivale si STORNO
 • - Bacsisul pentru ghizi si soferi
 • - Zborurile catre si dinspre Bari

Catre Bari zboara direct avioanele Wizz Air din Bucuresti, Timisoara si Iasi. Pretul zborului nu este inclus. Vom lucra impreuna pentru achizitionarea biletelor. Cu cat lucrul acesta se face mai devreme, cu atat pretul biletelor va fi mai bun.

Italia - program Dedal TurProgram Dedal Tur - ItaliaProgram Dedal Tur - Italia