peru-bolivia-chile-dedaltur-slide01
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide05
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide06
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide04
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide07
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide02
peru-bolivia-chile-dedaltur-slide03
Peru - Bolivia - Nord Chile

Bucurati-va de frumusetea Americii de Sud!

PERU - BOLIVIA - NORD CHILE

22 Noiembrie – 08 Decembrie 2017

Ne propunem un program care sa tina cont de nevoia de adaptare la altitudine (crescendo, ajungand in 8 zile la 4000 m)
si de placerea vizitei in cele mai interesante locuri de pe acest traseu intr-un grup cunoscut.

 

Z1 - 22 Noiembrie BUCURESTI – LIMA (Peru) (C)

Intalnire cu reprezentantul agentiei DEDAL TUR pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti pentru zbor cu Air France  - KLM catre Lima. Sosire in capitala statului Peru. Dupa formalitatile de recuperare a bagajelor si cele vamale, intalnire cu ghidul local pentru transfer la hotel.

Cazare pentru 3 nopti la hotel 4* in Lima. Propus Jose Antonio sau similar. Cina.

Z2 - 23 Noiembrie LIMA (ALT. MAX. 1500 M) (MD, P)

Mic dejun. Tur de oras Lima pentru a cunoaste orasul in care traieste aproape o treime din populatia tarii. Considerata o urbe istorica si vibranta, Lima poseda o superba arhitectura coloniala, o bucatarie de talie mondiala, o viata de noapte agitata, muzee exceptionale si cateva situri arheologice pre-incase. Incepem turul cu o vizita in centrul colonial, unde intalnim Plaza de Armas, aparuta odata cu fondarea Limei in 1535. Punctul cel mai vechi al acesteia este fantana din bronz din centru, datand din 1650. Catedrala domina partea de sud-est a pietei, fiind terminata in 1755 (a inlocuit precedenta biserica distrusa la cutremurul din 1746). Corpul lui Francisco Pizarro – intemeietor al orasului, inmormantat de secole in cripta, se afla acum intr-o capela din dreapta intrarii principale.

In partea de nord-est a pietei, focul si dezastrele naturale au distrus Palacio de Gobierno de mai multe ori de cand s-a construit, palatul actual fiind terminat in 1937. Schimbarea garzii reprezinta o atractie pentru vizitatori.Continuam cu Manastirea San Francisco, una dintre cele mai vechi aflate inca in folosinta. Ridicata la mijlocul secolului al XVII-lea din materiale rezistente la cutremur si vopsita in galben-canar, este una dintre cele mai fotografiate biserici ale Limei. Atractive sunt si catacombele cu oseminte si biblioteca cu carti si harti, unele datand din secolul al XVI-lea.

Pranz intr-un restaurant din zona centrala.

Continuam vizita indreptandu-ne catre cartierul Pueblo Libre cu o oprire la Muzeul Rafael Larco Herrera, casa coloniala gazduind colectia privata a lui Rafael Larco Herrera (1901-1966), tatal unuia dintre cei mai importanti arheologi din Peru. Aceasta expozitie ofera o excelenta imagine de ansamblu asupra culturii pre-hispanice in conformitate cu teoria evolutiei culturilor antice din Peru. Muzeul detine o colectie de stofe si bijuterii de aur, principala atractie fiind insa ceramica precolumbiana. Intoarcere la hotel. Seara libera.

Cazare la acelasi hotel. Propus Jose Antonio sau similar.

Z3 - 24 Noiembrie LIMA – NASCA – LIMA (alt. 2700 m) (MD)

Mic dejun. Program liber in Lima pentru descoperiri individuale, intrari la muzee, colindare a stradutelor din cartierul Miraflores sau a pietelor traditionale din Lima.

Optional: Zbor deasupra liniilor Nasca, 1 zi, 365 EURO de persoana. Nasca Flights, specializat in experienta zborurilor pe deasupra liniilor de la Nasca, va invita la o experienta deosebita cu plecare/revenire Lima. Acest tur este foarte popular printre turistii cu timp de vizita limitat in Peru. Se zboara deasupra liniilor cu avioane de mici dimensiuni Cessna Grand Caravan, max. 12 pasageri, garantand fiecaruia loc la fereastra, pentru a vizualiza ciudatele desene din desertul peruvian: astronautul, pasarea, cainele, palma, copacul, paianjenul, balena, rechinul si altele.

Descrierea programului zilei pe ore (orientativ; pot exista adaptari):

07:00 – 11:00 – plecare de la Hotelul din Lima. Calatorie cu autocar privat pe coasta Pacificului, pana in orasul Paracas si apoi la Ica;
11.00 – 11.30 – transfer la aeroportul regional si procedurile de imbarcare;
11.30 – 12.45 – zbor deasupra Liniilor Nasca
12.45 – 13.15 – transfer intr-o oaza in zona aeroportului
13.15 – 15.00 – masa de pranz
15.00 – 16:00 – experienta buggy pe dunele desertului Nasca, asemanatoare cu cele ale Saharei
16:00 – 20:00 – retur la hotel in Lima

Seara libera la hotel.

Z4 - 25 Noiembrie LIMA – CUSCO – VALEA SACRA (alt. 2700 m) (MD, C)

Mic dejun. Transfer la aeroport si imbarcare pentru zborul cu destinatia Cusco. Cusco, orasul al carui nume in limba quecha inseamna “buricul lumii”. Fondat in jurul anului 1200 d.Hr. de catre primul Inca, legendarul Manco Capac, Cusco este cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud. Timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Astazi, o mare parte din trecutul Inca al orasului a disparut, insa Cusco modern este mai frumos ca niciodata.

Dupa aterizare transfer catre Valea Sacra a Incasilor cu stop la un centru mestesugaresc in care localnicii prezinta tehnici de lucru cu lana camelidelor. Seara de acomodare cu altitudinea in peisajul montan, in regiunea Yucay, la prox. 2700 m.

Cazare pentru 2 nopti la hotel 4* Sonesta Posada del Inca Yucay sau similar. Cina.

Z5 - 26 Noiembrie VALEA SACRA a incasilor (ALT. 2700 M) (MD, P)

Mic dejun. Zi dedicata descoperirii patrimoniului cultural impresionant al zonei dar si incantarii intr-un cadru montan deosebit. Incepem ziua de vizita in Chinchero, centrul adiminstrativ al populatiei cu acelasi nume din timpul incasilor, cu o privire de ansamblu asupra transformarilor la care a fost supusa zona odata cu „lupta impotriva idolatriei” dusa de misionarii catolici. Vizita la complexele miniere Moray si Maras, situri suprarealiste caracterizate prin terase succesive de desalinizare pe panta muntelui si prin misterioase terase concentrice, unele presupuse a fi vechi centre de cercetare in agricultura.

Pranz intr-un restaurant local.

Dupa amiaza, vizita va continua la Ollantaytambo, exemplu tipic de organizare urbana din vremea incasilor, destinat cu precadere protectiei drumetilor acelor vremuri. Vizita cetatii Pisac, impresionanta pentru asezarea sa in trepte dar si interesanta prin piata de produse locale gazduita intre cladirile incase si coloniale. Retur la hotel.

Cazare la acelasi hotel, Sonesta Posada del Inca Yucay sau similar.

Z6 - 27 Noiembrie MACHU PICCHU (ALT. 2500 M) (MD, P)

Mic dejun. Transfer la gara pentru a lua trenul catre Aguas Calientes, calatorind de-a lungul raului Urubamba aprox. 1h30, in Valea Sacra a Incasilor. Din Aguas Calientes in aproximativ 15 minute pe un drum cu multe serpentine vom ajunge la 2.300 m altitudine pentru a descoperi cea mai frumoasa atractie din Peru - Machu Picchu. Acest oras Inca ramas ascuns in perioada cuceririi spaniole din secolul al XVI-lea, uitat si nederanjat timp de aproape patru secole, se afla in cea mai uluitoare zona si poseda cea mai frumoasa arhitectura dintre toate siturile arheologice din America de Sud. Machu Picchu a ramas necunoscut lumii pana in 1911, cand istoricul american Hiram Bingham a fost ghidat aici de catre localnici. Expeditiile ulterioare si speculatiile actuale nu au reusit sa desluseasca misterul construirii acestui oras pierdut, legendar. Vom vizita principalele puncte de interes insotiti de ghidul local, incepand cu zona sacra - zona principala a cetatii, cu Intihuatana, ceasul solar incas, Templul Celor Trei Ferestre, Templul Soarelui dedicat zeului Inti - zeul Soare si Templul Condorului. In apropierea Templului Soarelui se afla Mormantul regal – o pestera cu motive cioplite fin, nise sculptate minutios si ziduri superb construite, care poseda una dintre cele mai bune zidarii din Machu Picchu. Vom mai vedea si zona rezidentiala unde se aflau casele clasei de jos si depozitele, dar si zona regala unde vom putea observa casele in care locuiau Amautas, persoanele intelepte si incaperile de forma trapezoidala din apropiere unde locuiau Nustas - printesele. Pranz in cursul zilei.

Luam trenul pentru retur la gara din Ollantaytambo, apoi transfer catre Cusco.

Cazare pentru 2 nopti hotel 4* in Cusco, propus Sonesta Cusco sau similar.

Z7 - 28 Noiembrie CUSCO - Buricul lumii Inca (ALT. 3300 M) (MD)

Mic dejun. Incepem ziua cu un tur al orasului colonial Cusco, construit pe vechi ruine incase, inclus in patrimoniul universal si descoperit in 1533 de catre conquistadorii spanioli. Cusco este o marturie de arhitectura si urbanism avansate. Incepem turul cu Piata Centrala sau Plaza de Armas unde, conform legendei, sulita de aur a lui Manco Capac a strapuns pamantul aratandu-i unde se afla “buricul pamantului”, semn ca de acolo trebuie sa inceapa constructia orasului. In apropiere se afla si renumita Catedrala Cusco, o bijuterie arhitectonica decorata la exterior cu placi din granit rosu in stil renascentist, spre deosebire de interiorul in stil baroc. A fost construita cu blocuri de piatra luate din palatul Inca Viracocha si din Sacsayhuaman. La nord de Plaza de Armas, in spatele catedralei, se afla districtul San Blas, unde gasim minunata biserica si multe ateliere si galerii. Cea mai cunoscuta strada este Hatunrumiyoc („mare strada de piatra” in quechua), cunoscuta pentru pietrele cu 12 unghiuri aflate in zidul din dreapta partii pe care se urca. Continuam vizita catre Corincacha („curtea de aur” in quechua), situl Inca dedicat Zeului Soarelui ce formeaza baza constructiei Iglesia Santo Domingo. Zidul inalt de sase metri are curbe line, o caracteristica neobisnuita in arhitectura Inca ce se bazeaza pe forme trapezoidale si dreptunghiulare, forma ciudata a acestuia indicand faptul ca situl era de o importanta deosebita. Continuam sa vizitam apoi cel mai important sit arheologic al zonei, aflat in imediata apropiere a orasului – Sacsayhuaman - considerat principalul centru religios, o dovada clara a abilitatilor de netagaduit ale incasilor, cetatea Inca fiind renumita pentru blocurile ciclopice de piatra ce simbolizeaza capul unei pume.

Cusco este si un centru gastronomic interesant. Veti putea alege produse locale vegetariene dar si pe baza de carne de lama sau „cui” - porcusorul de Guineea. Pranz si cina libere, in indrumarea ghidului local.

Cazare la acelasi hotel. Propus Sonesta Cusco 4* sau similar.

Z8 - 29 Noiembrie CUSCO – PUNO (ALT. 3860 M) (MD, P, C)

Mic dejun. Pornim cu autocarul catre Puno – centrul principal al turismului din zona vestica a Lacului Titicaca. Farmecul acestui oras este dat de privelistea magnifica asupra lacului si de multimea de turisti atrasi de „marea dintre munti”. Pe drum vom fi fascinati de frumusetea peisajelor muntilor Anzi si ale Altiplano („campie inalta” in spaniola) - platoul alpin inalt din Anzii Cordilieri, cel mai mare platou alpin de pe Terra dupa cel al Tibetului. In parcursul calatoriei vom face vizite la siturile arheologice Inca Raqchi si Pukara.

Pranz intr-un restaurant local.

Vom trece prin sate andine pitoresti, cum ar fi: Arcos, San Pedro, Tinta si Sicuani, precum si prin trecatoarea La Raya, aflata la o altitudine de 4.312 m, fiind si limita intre Altiplano si Anzi.

Sosire in Puno. Cazare pentru 2 nopti la hotel 4* in Puno. Propus Jose Antonio sau similar.

Z9 - 30 Noiembrie LACUL TITICACA (ALT. 3860 M) (MD, P)

Mic dejun. Transfer in port pentru a ne imbarca pe barcile traditionale si a vizita insulele de pe lacul Titicaca. Inconjurat de Altiplano, cel mai inalt lac navigabil din lume se bucura de o luminozitate nemaigasita in Peru. Claritatea ireala este data de altitudinea si deschiderea larga a regiunii. Vizitam insula plutitoare unde traiesc indienii Uros, al caror stil de viata, costume si traditii sunt admirate pe intreg mapamondul. Populatia Uros a folosit stuf de totora (foarte rezistent) pentru a-si construi propriile insule si locuinte. Astazi, acestia traiesc pe mai multe insule plutitoare si sunt autarhici, au scoli proprii si magazine, iar principalele lor surse de venit sunt pescuitul si turismul.

In continuare vizitam Insula Taquile, situata la aproximativ 35 km de Puno si cu o populatie de aproximativ 2.000 oameni. Este faimoasa pentru tesaturile si stofele ei, avand multe ramasite arheologice si o priveliste spectaculoasa a muntilor inzapeziti – Cordillera Real din Bolivia. Nu exista strazi sau autovehicule, iar electricitatea este rara. Privelistea oferita insa este impresionanta – Lacul Titicaca pare un ocean inconjurat de munti.

Pranz.

Ne intoarcem in Puno. Momente de odihna.

Cazare la acelasi hotel in Puno. Propus Jose Antonio sau similar.

Z10 - 01 Decembrie PUNO – COPACABANA – LA PAZ (Bolivia) (ALT. MAX. 4000 M) (MD, P, C)

Dupa micul dejun, transfer terestru la Sanctuarul Copacabana, pe malurile Lacului Titicaca. Vizita zonei centrale a oraselului si a bisericii unde este venerata Fecioara de la Copacabana. Dupa turul orasului, un catamaran de croazieră ne va purta către Insula Soarelui, locul de naştere al Imperiului Incaş. Stop la ruinele palatului Pilkokaina. Zona turistica include un centru de medicină tradiţională şi centrul constructorilor de bărci de totora de pe  lac.

Pranz in restaurant cu frumoasa priveliste spre lac.

Revenire la tarm si calatorie prin frumosul traseu montan catre La Paz, capitala Boliviei. Sosire in La Paz.

Cazare pentru 2 nopti la hotel 4* in La Paz. Propus Ritz sau similar.

Cina La Multi Ani Romania.

Z11 - 02 Decembrie LA PAZ (MD, P)

Dupa micul dejun, se pleaca spre Tiwanaku (1h30), oras considerat cel mai mare din lume in jurul anului 700 e.n si supranumit “Leaganul Civilitatiei Sud-Americane” (datand din anul 3000 ien). La 3.825 de metri altitudine, vestigiile culturii TIWANAKU, plasate pe un podiş deşertic în sudul lacului, se înfăţişează sub forma unui complex de construcţii, cu ziduri megalitice şi porţi ciclopice, cu piramida în scări şi sculpturi încărcate de simboluri; bijuterie a artei precolumbiene, situl alătură "el Altiplano" bolivian marilor locuri ale culturii lumii. In drumul spre Tiwanaku stop vizita la Laja – locul unde in 1548 se fonda orasul la Paz, acum un mic satuc in care se pot vedea ramasitele Templului solar Kalasasaia.

Pranz.

Intoarcere in La Paz. “Coborare”spectaculoasa cu noua telecabina de la 4.058 m la 2.432 m pentru un tur panoramic al orasului: Piata Murillo, Catedrala, Palatul Guvernului, Biserica Coloniala San Francisco, Calle Jaen si Muzeul Aurului. Explorarea Vaii Lunii, din imediata apropiere a orasului, cu ale sale bizare formatiuni geologice create prin eroziunea rocilor.

Seara de explorare a pietei de suveniruri.

Cazare la acelasi hotel. Propus Ritz sau similar.

Z12 - 03 Decembrie LA PAZ – SALAR DE UYUNI (MD, P, C)

Micul dejun. In functie de orarul de zbor transfer la aeroport. Zbor intern La Paz - Uyuni. Transfer catre „campurile de sare” si si catre spectaculosul decor marcat de Insula Incahuasi si al sau ecosistem izolat. Pe insula cresc specii de cactus care ajung la 12m inaltime.

Daca timpul nu permite vizita insulei, vom face un tur de oras in Uyuni si al ineditului Cimitir al Trenurilor. Fost si actual nod feroviar intre Bolivia, Chile si Argentina, Uyuni a fost un important centru de tranzit pentru trenurile care transportau minereuri. In 1940, dupa colapsul industriei miniere multe trenuri au fost abandonate, actualul "cimitir" devenind un muzeu in aer liber al cailor ferate. In fostul triaj pot fi vazute indeaproape modele ale primelor locomotive si diverse tipuri de vagoane utilizate in transporturile feroviare.

Pranz la pachet va fi servit pe parcursul zilei.

Deplasare catre San Juan de Uyuni, cu intalnirea in cale a catorva mici lagune: Hedionda, Honda, Ramaditas.

In satul Colchani vom putea vedea procesul de extragere a sarii practicat inca in mod rudimentar. De asemenea, vom strabate campurile de sare, uneori acoperite cu pelicula de apa, un adevarat punt de atractie pentru cei pasionati de fotografie, oglinda ochiurilor de apa reflectand intr-un mod deosebit cerul, peisajul si excursionistii. Datorita aerului pur si luciului perfect al lacurilor sarate, salinele de la Uyuni sunt folosite pentru testarea si calibrarea instrumentelor de pe sateliti sau folosite in studii geodezice. Salar de Uyuni, constituie un loc unic in lume, devenind in ultimii ani, un must see al oricarui turist care viziteaza Bolivia.

Pentru a putea strabate zona si pe jos in cautarea celor mai frumoase imagini sugeram purtatul sandalelor rezistente la apa si sare.
Seara sosire intr-un spatiu deosebit, Ojo de Perdiz, in mijlocul naturii, impresionant pentru stralucirea boltii ceresti. Gazda ne va fi Tayka Eco Hotel*. Cina si cazare. 

Z13 - 04 Decembrie LAGUNA ROSIE – H. CAJON – S. PEDRO DE ATACAMA (Chile) (MD, P)

Mic dejun. Deplasare prin aceasta spectaculoasa zona desertica – desertul Silioli (teritorii ale Boliviei si statului Chile) - catre Laguna Rosie. Pe traseu posibilitate de a vedea lame, vucunas, vizcacha si alte vietuitoare specifice. Acces in Rezervatia Nationala de Fauna si Flora Andina Eduardo Avaroa si vizita Lagunei Rosii, populata de 3 specii de pasari flamingo. Pigmentarea dedimentelor si a algelor lagunei in rosu o fac cu adevarat deosebita.

Pranz la pachet va fi servit pe parcursul zilei.

Traseul continua catre zona “Soarelui Diminetii”, unde o serie de fenomene geologice pot fi admirate: gheizere, mofete, cratele vulcanice. Stop pe traseu pentru fotografii la oglinda acvatica numita Laguna Verde, asemenatoare cu un smarald urias.

Calatoria va continua catre Hito Cajon (frontiera cu Chile) si apoi catre San Pedro de Atacama, in desertul Atacama, Chile.

Cazare pentru 2 nopti la Kimal Hotel sau similar, San Pedro de Atacama.

Z14 - 05 Decembrie CALAMA  - SANTIAGO DE CHILE (MD)

Dupa micul dejun, din oaza desertica care este San Pedro de Atacama invitatie la aventura catre Rezervatia Nationala “Los Flamencos”, pentru a ne bucura de peisaje deosebite intr-o natura inca neintinata de om. Privelisti asupra unui peisaj al contrastelor marcat de conurile vulcanice ale Anzilor.

transfer in zona la aeroportul din Calama pentru zborul catre Santiago de Chile.

Sosire în Santiago de Chile. Transfer catre hotel in zona centrala cu mic tur de prezentare. Urcare pe Cerro (colina) San Cristobal, zonă de recreaţie cu o panoramă fantastică asupra oraşului.

Transfer si cazare la Hotel 4* in Santiago de Chile. Propus Plaza San Francisco.

Z15 - 06 Decembrie SANTIAGO DE CHILE (MD, C)

Micul dejun. Santiago, oras animat, plin de tineri veniti la universitatile capitalei. Activ din punct de vedere cultural, are cateva muzee, galerii si situri istorice care merita o trecere in revista. Terasele, barurile, cafenelele din cartierele turistice sau studentesti, evenimentele stradale, pietele specifice, viata de noapte sau pur si simplu relaxarea in parcurile orasului fac deliciul vizitatorilor. Orasul este interesant si pentru centrele moderne de cumparaturi.

Optional: Tur de 1/2 de zi al vinariilor din Casablanca Valley, cu degustarea celebrelor vinuri chiliene. Pret informativ: 90 EURO de participant.

Cazare la acelasi Hotel. Propus Plaza San Francisco. Cina de ramas bun.

Z16 - 07 Decembrie SANTIAGO DE CHILE (MD) - BUCURESTI

Micul dejun. Dimineata libera pentru odihna sau vizite individuale. Dupa masa de pranz transfer catre aeroport in Santiago pentru zbor catre Bucuresti (KLM-AF)

Z17 - 07 Decembrie BUCURESTI

Micul dejun. Dimineata libera pentru odihna. Dupa masa de pranz transfer la aeroport in Santiago pentru zbor catre Bucuresti, via Paris.

11 Decembrie BUCURESTI

In functie de orarul de zbor sosire in tara. Propus zbor cu sosire in jurul orelor 13:30

Pret estimat:

⦾ 4090 € / adult loc in camera dubla

⦾ 950 € supliment single

 

Preturi calculate pentru un grup de 19 platitori. (intre 15 si 18 persoane se adauga 150 EURO de pasager).

Majoritatea serviciilor sunt achitate de catre agentie in USD. Pretul a fost calculat la un raport 1 EUR = 1.08 USD. Daca acest raport se modifica, pretul se va recalcula.

Servicii incluse:

 • Zboruri Bucuresti - Lima // Santiago de Chile - Bucuresti, Compania AF via Paris
 • Zbor Lima - Cusco, Companie locala
 • Zbor La Paz - Uiuni, Companie locala
 • Zbor Calama – Santiago de Chile, Companie locala
 • 15 nopti cazare cu mic dejun inclus hoteluri 4*
 • 9 pranzuri pe parcursul excursiei
 • 5 cine
 • Transport cu autocare turistice locale conform programului
 • Transfer aeroporturi - hoteluri – aeroporturi 
 • Ghizi locali la transferurile si excursiile din program
 • Biletele de intrare la vizitele si excursiile din program
 • Insotitor de grup

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil zboruri intercontinentale: 450 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de aeroport si combustibil zboruri locale: 210 Euro/persoana
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno, intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele din program) si excursiile optionale
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: 75 EURO/persoana (se achita la inceputul excursiei)

DOCUMENTE DE CALATORIE

PASAPORTUL SIMPLU SAU BIOMETRIC valabil minim 6 luni de la data returului. Pentru a evita aglomeratia si costurile vizei pentru intrarea in Bolivia vom aplica pentru viza on-line la Ambasada Boliviei in Germania.

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, cartea de identitate sau pasaportul, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
 • Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporare, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau solicitati acest lucru agentului dvs. de turism.
 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

CAZAREA SI PROGRAMUL EXCURSIEI

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
 • * Un hotel de pe traseu, Tayka Eco Hotel este un hotel special ecologic aflat la distanta de civilizatie. O experienta care trebuie tratata (ca de altfel o buna parte din excursie) cu intelegere si deschidere catre conditia si farmecul locului.

 INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).