normandia-slide-dedal-tur-06
normandia-slide-dedal-tur-14
normandia-slide-dedal-tur-10
normandia-slide-dedal-tur-03
normandia-slide-dedal-tur-07
normandia-slide-dedal-tur-11
normandia-slide-dedal-tur-01
normandia-slide-dedal-tur-13
normandia-slide-dedal-tur-04
normandia-slide-dedal-tur-09
normandia-slide-dedal-tur-08
normandia-slide-dedal-tur-05
normandia-slide-dedal-tur-12
NORMANDIA - Franța

NORMANDIA – Franța mai puțin cunoscută Românilor

★★★★★ PROGRAM ÎNCHEIAT ★★★★★

DEDAL TUR va propune, in perioada 25 august – 1 septembrie 2017

NORMANDIA – Franta mai putin cunoscuta Romanilor

 

Povestea acestui program este simpla: am combinat nevoia dumneavoastra de frumos si relaxare cu timpul scurt avut la dispozitie pentru o vacanta la finalul verii. Se vor deschide sau redeschide portile intimitatii unei zone deosebite a Europei, plina de romantism si visare. Peisajele idilice ale Normandiei, casele in “colombage”, catedralele, castelele, tarmurile dar si produsele specifice: Calvados, Pommeau, Camembert, Pont L'Evec si altele sunt ingredientele unui turism de calitate.

Pachetul la sol prezentat mai jos a fost asezat pe datele cele mai comode de calatorie cu avionul dinspre aeroporturile foarte apropiate dumneavoastra la costuri decente. Vom lucra impreuna pentru a alege cele mai bune solutii de zbor.

Normandia cu Dedal Tur - poza 1

Ziua 1, vineri, 25 august: Beauvais – Dieppe (110 km)

Sosire pe Aeroportul Beauvais in prima parte a zilei. Preluarea autocarului pus la dispozitie pe parcursul excursiei. Momente  in zona centrala si posibilitate pranz. Dupa amiaza transfer catre Dieppe, pe malul Marii Manecii, oras patrimoniu cultural al Frantei. Instalare la hotel pentru 2 nopti. Propus Hotel Mecure Dieppe la Presidence 4*.

Plimbare in oras: cartierul vechi, Bisericile St. Remy si St. Jacques, Castelul Medieval. Cina.

Ziua 2, sambata, 26 august: Dieppe – le Tréport - Mers-les-Bains – Eu – Vallee de la Bresle (120 km)

Mic dejun. Deplasare pe Coasta de Alabastru catre nord. Descoperirea oraselelor portuare Treport si Mers les Bains, animate de vacantierii iubitori de mare. Ne vor incanta falezele abrupte si vilele “belle epoque”.

Vizita gradinilor Castelului Eu (numit al Ducilor de Orleans) si pranz pe Domeniul Joinville a Eu.

Vom continua ziua pe Valea Bresle (granița naturală între Picardia și Normandia), cunoscuta pentru activitatea sa de producere a sticlei, prezentă încă din Evul Mediu, lider mondial in sticlaria de lux (pentru parfumuri si industria farmaceutica, aproximativ 80% din producția lumii). Stop la Manoir de Fontaine, tur cu ghid al muzeului sticlei, urmată de o demonstrație privind etapele de fabricare a unui obiect din sticlă, compozițiilor, diverselor tehnici de suflare si modalitatilor de coacere. Retur la Dieppe. Seara in oras, Cina.

Ziua 3, duminica, 27 august: Dieppe  - Varengeville-sur-Mer - Fecam - Etretat – Honfleur (150 km)

Mic dejun. Deplasare spre sud, cu stop in prima parte a zilei la Parcul Floral de Moutiers, Varengeville sur Mer si in mici puncte de belvedere pe traseu: Veules les Roses, St Valerie en Caux.

Sosire la Fécamp; vizita a Manastirii Benedictine cu ale sale ateliere de lichior, degustare si masa de prânz.

Dupa amiaza stop la Etretat pentru a vizita celebrele stânci care apar in tablourile impresionistilor, a plajei de pietre rotunjite si a casutelor cu gradini inflorite. Traversarea Estuarului Senei pe Pont de Normandie, constructie de mare imaginatie inginereasca, pentru un timp detinator de recorduri in materie. Stop vizita fotografie si descoperire, in cadrul micii expozitii, a tehnicilor, etapelor si provocarilor realizarii acestui gigant.

Intrare in Honfleur, orasul impresionistilor, intesat de numeroase terase deschise spre portul de unde navigatorii normanzi din sec. XVI si XVII au colonizat Quebeque-ul. Instalare la Hotel Ibis Styles Centre Historique 3*+.

Cina la un restaurant local în Honfleur, propus Resto le Chat qui Peche, meniu din aperitiv, fel principal, branzeturi si desert. Pentru a intra in atmosfera locului, vom completa cu un vin frantuzesc si cafea.

Ziua 4, luni, 28 august: Honfleur – Trouville – Deauville - Pays D'Auge – Cambremer – Caen (100 km)

Mic dejun. Traversare a faimoasei regiuni agricole Pays d'Auge, cu satele inflorite (castigatoare ale concursurilor europene de gen) și casele construite in tehnica colombajului. Ne vom bucura de mare in celebrele statiuni ale elitelor franceze si engleze Trouville si Deauville, apoi vom continua catre Lisieux, cu stop la Bazilica Sf. Tereza. Timp liber pentru vizite personale in biserica și la micul muzeu dedicat viatii Sf. Tereza.

Ruta prin Cambremer și Beuvron en Auge, printre cele mai frumoase sate din Franța. Masa de prânz.

Vizită la o fermă de cidru, cu degustare de produse locale: cidru, pommeau, calvados.

Deplasare catre Caen, orasul principal al Normandiei de Sud. Mic tur de oras si instalare la hotel in zona centrala pentru 2 nopti. Propus Hotel Mercure Caen Centre 4*. Cina.

Ziua 5, marți, 29 august: Caen - Bayeux - Plajele Debarcarii – Caen (150 km)

Mic dejun. Plecam insotiti de ghid local spre Bayeux, centru episcopal pastrator al faimoasei “Tapiserie a Reginei Matilda” - impresionant document istoric dedicat cuceririi tronului Angliei de catre normanzi. Momente libere in oraselul intesat de stradute medievale. Continuare catre Plajele Debarcarii, cu un prim stop la rămășițele portului artificial Mulberry din zona Arromanches.

Masa de prânz în zona de Omaha Beach – un alt loc incarcat de tensionata an=mintire a momentelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Dupa amiaza vizita cimitirul american apoi a numitului “Pont d'Hoc”, sit de importanta majora privind istoria Debarcarii din Normandia. Locul ne arata pastrate pana astazi o baterie germana, un post de comanda, cazemate, transee s.a. Retur la Caen. Seara la acelasi hotel. Cina.

Ziua 6, miercuri, 30 august: Caen - Mont Saint Michel - Rouen (385 km)

Mic dejun. Deplasare catre extremul sud al Normandiei pe autostrada cu stop vizita la Villedieu les Poeles, a turnătoriei de clopote Cornille-Håvard, celebra inca din 1865, punand in valoare cunostinte ancestrale in acest domeniu.

Continuarea deplasarii catre Mont Saint Michel si stop pranz in restaurant inainte de vizita.

Dupa amiaza vizita a minunii arhitecturale Mont Saint Michel cu audio ghid la dispozitie pentru explicatii privind bazilica si cu momente libere pentru a gasi suvenirul perfect pe stradutele pline de oferte pentru toate buzunarele.

In jurul orei 16,30 plecare spre Rouen (se prevad aprox. 4 ore de deplasare). Sosire târzie.

Instalare la Hotel Mercure Rouen Champ de Mars 4*.

Ziua 7, joi, 31 august: Rouen  - Valea Senei – Beauvais (150 km)

Mic dejun. Dimineata vizita in Rouen: Catedrala Notre Damme, Biserica St. Maclou, Piata Veche si locul supliciului pe rug a Jeanne-ei D'Arc, Piata Noua, Palatul de justitie etc. Pranz in oras.

După-amiaza călătorie pe malurile Senei inspre amonte, prin meandrele Poses și Andelys, călătorie în care veți descoperi un fluviu lenes plin de insule si grinduri. Stop pentru vedere panoramica asupra “malurilor amantilor”. La Amfreville ne vor impresiona ecluzele, mica instalație hidroelectrica, barajul si camera de observare a migratiilor pestilor. Un ultim stop inainte de Beauvais va fi la Ruinele Castelului Gaillard, fortareata medievala a lui Richard Inima de Leu, Duce al Normandiei si Rege al Angliei.

Sosire seara la Beauvais. Instalare al Hotel in apropierea aeroportului (5 min de masina de centru). Propus Ibis Beauvais Aeroport 3*.

Iesire seara (transport pe cont propriu) in insotirea acompaniatorului de grup pentru a privi spectalul de proiectie de lumini proiectate pe catedrala Sf. Petru si pentru seara de final. Cina.

Ziua 8, vineri, 01 septembrie: retur spre casa

Mic dejun. In functie de orarul zborului transfer catre aeroport. Zbor catre casa.

Pretul pachetului la sol:

⦾ 1475 Euro de persoana, cazare in camera dubla

⦾ Supliment single: 380 EURO

Pretul include:

  • vizitele de mai sus cu autocar pus la dispozitie pe tot traseul;
  • acompaniator roman pe durata deplasarii si ghid regional in ziua 5 (Bayeux si Plajele Debarcarii);
  • cazare in hotelurile prezentate in program, cu mic dejun inclus;
  • mesele mentionate, incluzand si desert, apa si cafea;
  • cina speciala cu vin si degustare de branzeturi la Honfleur;
  • dejustarile de produse regionale notate in program si vizita atelierelor traditionale enumerate;
  • intrarile la punctele de vizita, cu audio ghid la Mont Saint Michel;

 

Biletele de avion se achizitioneaza separat. In acest moment sunt bilete foarte convenabile ca pret cu plecare din Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara, Craiova, cu companii precum Blueair si Wizz Air.