malta-dedal-tur-25
malta-dedal-tur-09
malta-dedal-tur-04
malta-dedal-tur-01
malta-dedal-tur-02
malta-dedal-tur-27
malta-dedal-tur-25
malta-dedal-tur-01
malta-dedal-tur-24
malta-dedal-tur-24
malta-dedal-tur-09
malta-dedal-tur-27
malta-dedal-tur-04
malta-dedal-tur-02
Malta

Insula de culoarea mierii

MALTA - insula de culoarea mierii
La Valetta, Mdina, Insula Gozo, Grota Albastra

7 nopti, plecare din Bucuresti; 5-12 septembrie 2019

Situata la circa 90 km sud de Sicilia si 290 km nord de tarmul Africii, Malta este de fapt un podis calcaros scund, cu inaltimea maxima de 417m (insula Gozo), situat in centrul Marii Mediterane.

Din timpuri stravechi, frumusetea incredibila a insulei, piatra de culoarea mierii si porturile naturale au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia cunoscuta in intreaga lume. Situata la poarta Africii si a Orientului, insula imbina frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie. La prora fiecarei barcute de pescuit multicolore, cunoscute pe plan local sub numele de 'luzzu', se afla batranul ochi protector al lui Osiris. Templele neolitice de la Hagar Qim, care privesc spre mare si spre insula Filfla, se numara printre cele mai bine conservate temple din cele peste 30 descoperite in intreg arhipelagul maltez. In 1530, cand Cavalerii Ioaniti s-au asezat in Malta, nimeni nu ar fi putut sa-si dea seama ca destinul va lega in mod inexplicabil insula de acest ordin religios, hospitalier si militar. Orase, fortarete, biserici si palate au transformat Malta in ''giuvaerul'' unic care este azi. Influentele arabe si engleze se regasesc in limba si in caracterul locuitorilor.

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Daca-i vei intreba pe cei care au fost in Malta ce i-a impresionat cel mai mult, iti vor raspunde fara sa ezite: “maltezii". Plini de viata, inimosi, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, maltezii au un mod unic de a-ti ura “Bine-ai venit!". Este un amestec de serenitate si ospitalitate traditionala. Din vremea lui Calypso, care potrivit legendei l-a tinut captiv pe Ulise pe insula Gozo timp de sapte ani, acest fermecator mod de a face lucrurile nu s-a schimbat niciodata. Chiar si Scrierile Apostolilor descriu primirea calduroasa pe care localnicii i-au facut-o Sf. Pavel.

Secole mai tarziu destinul Maltei a fost inca o data strans legat de traditia ospitalitatii: multumita Cavalerilor Ioaniti ingrijirea bolnavilor si a ranitilor a devenit o arta. In zilele noastre traditia ospitalitatii este la fel de vie ca in vremea lui Calypso, a Sf. Pavel sau a Cavalerilor Ioaniti. Nici un alt grup de insule nu poate oferi atata frumusete naturala, arta si arhitectura si posibilitati de divertisment precum Malta.

Totul este aproape, neasteptat si foarte accesibil. Dar insulele malteze sunt mai mult decat un muzeu in aer liber. Grupul de insule emana o placere aproape palpabila. Puterea lor de atractie consta intr-un amestec, unic in felul sau, intre vechi si nou si in felul in care aici istoria acompaniaza prezentul. Daca va place sa mancati la restaurant, arta culinara malteza combina cele mai bune ingrediente locale - pestele, fructele de mare, fructele si legumele - cu mancaruri internationale. Vinul maltez de asemenea se dovedeste a fi un companion foarte bun.

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Ziua 1, joi:     Bucuresti - Malta

Zbor cu compania Air Malta catre insula din Mediterana. Scurta prezentare a destinatiei. Transfer catre hotelul de sejur. Cina si cazare pentru 7 nopti.

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Ziua 2, vineri:     Mdina si Rabat – orase ale aristocratiei malteze

Mic dejun. Inceperea turului de descoperire a insulei. Mdina si Rabat, adica “Centru”si “Periferie” sunt doua orase invecinate din centrul insulei. In Rabat vom vizita Palatul Wignacourt, Catacombele Sfantului Paul si biserica dedicata acestui loc venerat de crestini. Vizitam apoi Mdina, fosta capitala a Maltei, mai mult bijuterie decat oras medieval, un loc romantic si armonios, cu Catedrala Sf. Paul si cetatea locuita, numita si “Orasul Tacerii” sau “Citta Notabile”. In timpul zilei ne vom relaxa intr-un restaurant local unde vom fi serviti cu bucate gustoase (braggioli, fenkata), stropite cu vin maltez (pranz inclus). Cina libera.

Ziua 3, sambata:     La Valetta – culturӑ, artӑ, religie, politicӑ, rӑzboi

Mic dejun. Tur de o zi cel mai important simbol de pe harta arhipelagului: capitala La Valletta.

Capitala culturalӑ europeanӑ ȋn 2018, orasul vechi de peste 450 de ani, poartӑ cu mandrie numele celui care a salvat Europa creṣtinӑ in marele asediu din 1565. Cea mai fortificatӑ capitalӑ din lume, cuibul Cavalerilor Ioaniṭi, astӑzi adӑposteṣte peste 30 de biserici, peste 300 de monumente, “auberge”-urile ordinului, romantice strӑzi ȋnguste, bulevarduri cu vitrine elegante, mici ṣi cochete restaurante. Turul nostru pietonal, deṣi lejer, ṭinteṣte sӑ fie exhaustiv: pe lȃngӑ obiectivele de maximӑ importanṭӑ aṣterne luminӑ ṣi pe detaliile care de obicei rӑmȃn ascunse vizitatorilor. Desigur vom vizita Co-Catedrala Sf. Ioan Botezatorul, care este printre cele mai decorate biserici din Europa (cu cea mai importantӑ pȃnzӑ din secolul XVII, Decapitarea, opera lui Caravaggio), Palatul Marilor Maeṣtrii, Zidurile Cetatii dar, prin prisma explicaṭiilor si a traseului ales o sӑ descoperiṭi ṣi o multitudine de alte obiective: lӑcaṣe de cult, bastioane ṣi metereze, piaṭete, grӑdini, alei A doua parte a zilei timp liber pentru pranz si/sau pentru pentru cumpӑrӑturi sau relaxare la terasele si restaurantele din zona. Retur la hotel. Seara, excursie optionala (20 EURO): iesire la saptamanala “Sarbatoare a artificiilor”, la Festa care implica toata comunitarea. Spectacolul pirotehnic este completat de animatia localnicilor si turistilor in jurul evenimentului.

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Ziua 4, duminica:     Insula Gozo – insula nimfei Calypso

Mic dejun. Gozo, deṣi relativ aproape de insula principalӑ, este un loc cu altӑ personalitate, care prezintӑ diferenṭe marcante faṭӑ de ce puteṭi descoperi ȋn Malta. Insula sorӑ dispune de un patrimoniu turistic natural bogat ṣi diversificat, iar oamenii de aici se ocupӑ mai puṭin cu turismul ṣi mai mult cu pescuitul, ei considerȃndu-se a fi gozitani ṣi nu maltezi. Dupӑ ce vom traversa cu feribotul, vizitӑm Victoria, capitala insulei ṣi Citadela, cetatea medievalӑ, mergem la biserica fӑcӑtoare de minuni Ta' Pinu, locul vindecӑrilor inexplicabile, poposim ȋn golful Dwejra, lȃngӑ Marea Interioarӑ ṣi Stȃnca Ciupercilor pentru a admira dramatica ȋntȃlnire a stȃncii cu marea sau pentru o plimbare superbӑ cu barca (dacӑ marea permite), urmeazӑ Fontana, satul spӑlӑtoreselor, unde veṭi avea ocazia sӑ degustaṭi bunӑtӑṭile gozitane ṣi sӑ vӑ alegeṭi suveniruri tradiṭionale, iar ȋn final ne aṣteaptӑ Xlendi, golful nimfelor, unde la malul mӑrii vom fi serviṭi cu masa de prȃnz. Retur la hotelul de sejur.

Ziua 5, luni:     Sudul Insulei Malta si Vittoriosa – Grota Albastra, Templele Megalitice

Mic dejun. Incursiune in zona agricola a Maltei, situata in partea de sud a insulei un tӑrȃm al tradiṭiilor ṣi obiceiurilor pӑstrate cu sfinṭenie din cele mai vechi timpuri. Vizitam Grota Albastra, similara cu cea din Capri, vizibila de pe faleza sau din barca (daca marea permite – cost barca neinclus, aprox. 8 EURO). Stop vizita la Hagar Qim, unde primii oameni care au locuit in Malta, acum 7000 de ani, au incantat zeii cu pietre ridicate spre cer. Pranz. A doua parte a zilei tur de ora Vittoriosa, prima asezare in care au sosit, in anul 1530, Cavalerii Ioaniti. Seara libera.

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Zilele 6 si 7 (marti si miercuri):     Timp liber pentru plaja si relaxare

Mic dejun inclus. Posibilitate vizite individuale sau in acompanierea insotitorului de grup. Suplimentar, se poate opta pentru:

• o croaziera in jurul Maltei, cu pranz inclus (50 EURO de persoana);
• vizita cu pranz in satul pescaresc Marsaxlokk (35 EURO de persoana);
• vizita si plaja in Satul “Popeye”, studio de filmare a filmului muzical din 1980 (transport public).

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Ziua 8, joi:     Malta - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata de relaxare. Dupa pranz transfer catre aeroport si zbor cu compania Air Malta catre Bucuresti.

Malta - program Dedal Tur

 

PREȚ:

⦾ 950 €* de persoana loc in camera dubla. Un al treilea adult in camera plateste 890 EURO. Copiii sub 12 ani in camera cu doi adulti, pret special la cerere.

Supliment single: 200 EURO.

Supliment demipensiune (cina), 100 EURO de persoana pe sejur

*pret valabil pana la 28 februarie 2019. Dupa aceasta data pretul se majoreaza cu 80 EURO de persoana.

Tariful include:

 • • transport cu avionul Air Malta Bucureşti – Malta – Bucuresti (Airbus 168 – 180 locuri), 5 – 12 septembrie 2019;
 • • taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zboruri;
 • • bagaj de mana de 10 kg si bagaj de cala 20 kg per pasager;
 • • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • • transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti;
 • • 7 nopţi cazare cu mic dejun în hotel 4*, Solana, Mellieha (supliment demipensiune 100 EURO pe sejur);
 • • excursiile prezentate ca incluse, cu ghid local, acompaniator roman, taxele de intrare la obiectivele menţionate în program; ordinea excursiilor poate fi modificata in functie de conditii meteo si aranjamentele locale;
 • • pranzurile notate ca incluse

Servicii neincluse:

 • • serviciile, mesele si taxele nespecificate;
 • • bacşişuri pentru ghizi, soferi, barcagii, bagajisti;
 • • asigurari medicale de calatorie.

 

Prezentare hotel

Hotel Solana 4*, Mellieha      https://www.solanahotel.com/

             Situat chiar în inima celei mai pitorești stațiuni din Malta, pe strada principală, hotelul SOLANA  este unul dintre cele mai bune hoteluri din Mellieha, zonă recunoscută pentru peisajul deosebit, dar și pentru liniștea oferită vizitatorilor săi. Este ideal pentru cei care doresc o vacantă relaxantă, într-o stațiune linistită, fără cluburi - doar restaurante, terase, magazine și bănci.

 • • 70 camere decorate cu bun gust, la cele mai inalte standarde, cu baie proprie, uscator de par, A/C, TV prin satelit, radio, telefon direct, ceas-alarma, frigo-bar, seif (contra-cost), facilitati pentru ceai si cafea si balcon;
 • • Doua restaurante: TOSCA si BELLINI, Cafenea / cofetarie: CAFÉ PUCCINI, POOL BAR;
 • • Piscina interioara, piscina exterioara si cu hidro-masaj (pe acoperis), Jacuzzi;
 • • Acces internet, Internet-cafe, Wi-Fi (contra-cost);
 • • Sala de fitness
 • • Plaja cu nisip la 20 minute de hotel

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Malta - program Dedal TurMalta - program Dedal TurMalta - program Dedal Tur

Foto tur informare - click aici.