slide-islanda-01
slide-islanda-05
slide-islanda-03
slide-islanda-02
slide-islanda-04
Islanda

Islanda – minuni ale naturii

Aceasta tara cu o natura unica (gheizere fierbinti, cascade asurzitoare, ghetari milenari, deserturi vaste si campuri agricole fertile), cu localitati pitoresti, cu surprinzatoare contraste coloristice ale peisajelor, cu o capitala atragatoare arhitectonic si un patrimoniu faunistic impresionant (balene, pasari marine, cai vikingi) poate fi destinatia exotica a verii. Itinerariul a fost croit pentru a ajunge si la o serie de obiective cu referire la specificul cultural si istoric al tarii, dar si pentru a profita de momente de relaxare in apele termale cunoscute in intreaga lume.

→ Vacanță în Islanda ? Click aici și lasă-ne datele tale. Ne ocupăm noi de rezervarea locului tău în grupul de 18 persoane.

REZERVĂ-ȚI ACUM VACANȚA ÎN ISLANDA

Vrei să vii cu noi în circuitul Islandei ? Completează formularul de mai jos și te vom contacta în scurt timp. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Este o destinatie in care natura este cap de afis. Clima poate fi uneori neprietenoasa, dar frumusetea locurilor va compensa acest mic neajuns. Pe langa o imbracaminte sport adecvata, plecati inarmati si cu un spirit de aventura necesar unei perfecte integrari in acest univers special.

Islanda – minuni ale naturii

Program individual 23 iunie – 01 iulie

Ziua 1, 23 iunie                      Sosire Reikjavik (Keflavik)

Plecare din Bucuresti la ora 13:00. Zbor cu compania Lufthansa. Stop escala in Munchen si posibilitate vizita in zona centrala a capitalei Bavariei. Sosire in Islanda la ora locala 23.30, pe aeroportul Keflavik.

Intre 24 si 30 iunie descoperire individuala a insulei in urma recomandarilor si hartilor primite de la agentie.

Reykjavik

Capitala tarii, Reykjavik concentreaza peste jumatate din populatia islandei. TCele mai importante obiective sunt: Primaria – o cladire moderna situata pe malul nordic al Lacului Tjornin, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda, Casa Primului Ministru, coloratele casute ale centrului istoric, portul, piata de peste, modernul centru de congrese si spectacole.

Cercul de Aur: Pingvellir - Gullfoss – Geysir – Hveragerdi

Una dintre cele mai cunoscute zone geologice ale tarii, Cercul de Aur care include:renumitele fenomene naturale incluzand Parcul National Pingvellir (unde este vizibila falia intercontinentala), zona Geysir (renumitele izvoare tasnitoare de apa fierbinte) si Gullfoss (Cascadele de Aur).

Tot in zona puteti vizita Hveragerdi, numit si “satul florilor” - incalzit cu ajutorul energiilor subterane si Fludir, un mic centru urban.

Coasta de Sud: Skogar – Vik - Kirkubaejarklaustur

Seljalandsfoss si Skogarfoss sunt doua cascade frumoase inscrise admirabil in peisajul verde al sudului. Dyrholaei este o rezervatie naturala in care cuibaresc numeroase specii de pasari, cele mai fotografiate fiind coloniile de “puffini” (papagali de mare). Vik este renumit pentru plaja sa neagra si Eldhraun pentru campurile de lava. In zona Skaftafell – Kirkubaejarklaustur se afla celebrul vulcanEyjafjallajökull care a  dat de furca unui continent intreg in 2010.

Islanda de Sud Est: Skaftafell –  Jökulsárlón – Vatnajokull

Zona Skaftafell are multe optiuni pentru plimbari in natura. Un “mast” este si vizitarea Lagunei Glaciare Jökulsárlón, priveliste care taie respiratia oricui: gheturi plutitoare, diferite specii de pasari, animale marine. Posibilitate (optional) plimbare cu barca pe laguna. Ghetarul Vatnajokull, cel mai mare ghetar al Islandei poate fi explorat cu ghizi specializati

Vestul: Borgarfjorour – Reykjavik - Keflavik

In zoona Deildartunguhver este cel mai mare izvor termal din Europa. Cascada Lavei, fenomen spectaculos prin care izvoarele subterane se avanta direct de sub coaja lavei vulcanice in raul involburat si  Cascada Copiilor, loc incarcat de legendele saga ale nordicilor sunt plasate intr-un peisaj verde marcat in finalul lunii iunie de inflorirea lupinilor. Zona este renumita si pentru multitudinea pesterilor in lava care se pot vizita.

Incheiati vizita la Laguna Albastra (cel mai faimos bazin de apa termala din Islanda) http://www.bluelagoon.com/pentru a va bucura de beneficiile acestor bai curative.

Sugeram minigrup de 4 persoane pentru a imparti eficient cheltuielile de inchiriere a unei masini.

Cazarea se poate stabili in doua locatii diferite, una spre sudul insulei si alta spre nordul acesteia, pentru o optimizare a numarului de km parcursi in timpul explorarii spectaculoasei destinatii

Ziua 8, 30 iunie                        Reykjavik - Keflavik

La ora 23.00 transfer catre aeroport pentru a incepe procedurile de imbarcarere.

Ziua 9, 1 iulie                           Bucuresti

Zbor catre Bucuresti via Munchen cu decolare la ora 01.10. Sosire pe Otopeni la ora 11.55 (pranz).

 

Pret: 390 EURO de pasager

 

Pretul include:

-         bilet avion Bucuresti - Keflavik - Bucuresti, compania Lufthansa, via Munchen;

-         taxele de aeroport pentru aceste bilete;

-         intermediere inchiriere masina, cazari si si organizarea vizitelor;

Preturi informative pentru optionale:

-        Mese, aprox. 30 EURO de persoana;

-        Cazari, aprox. 50-60 EURO de pers/noapte; Preturile sunt mai mici in hosteluri si pensiuni;

-        O masina pentru aceasta perioada, aprox. 450 EURO;

-        Plimbare cu barca printre gheturi pe  Laguna Glaciara Jökulsárlón 35 EUR/pers;

-          Croaziera belvedere in Reykjavik 30 EURO/pers;

 

Toate obiectivele turistice naturale, parcuri, rezervatii au intrarile gratuite.