Columbia-Panama-dedal-tur-10
Columbia-Panama-dedal-tur-17
Columbia-Panama-dedal-tur-05
Columbia-Panama-dedal-tur-19
Columbia-Panama-dedal-tur-14
Columbia-Panama-dedal-tur-16
Columbia-Panama-dedal-tur-04
Columbia-Panama-dedal-tur-18
Columbia-Panama-dedal-tur-15
Columbia-Panama-dedal-tur-02
Columbia-Panama-dedal-tur-13
Columbia-Panama-dedal-tur-12
Columbia-Panama-dedal-tur-11
Columbia-Panama-dedal-tur-01
Columbia-Panama-dedal-tur-09
Columbia-Panama-dedal-tur-06
Columbia-Panama-dedal-tur-08
Columbia-Panama-dedal-tur-07
Columbia-Panama-dedal-tur-03
Columbia - Panama

Diversitate de peisaje în Columbia și Panama

COLUMBIA - PANAMA

20 Ianuarie – 02 Februarie 2024

O invitație de nerefuzat în țara care poartă numele exploratorului care a descoperit fără să știe continentul american, Columbia, unde vă așteaptă o diversitate de peisaje: semețele vârfuri andine, lacuri de mare altitudine, junglă, dealuri de culoarea smaraldului, vestite plantații de cafea, nisipurile din Caraibe… Descindere in Panama, unde Panama City ne va incanta atat cu vestitul canal care leaga cele mai mari doua oceane ale lumii cat si cu patrimoniul arhitectural deosebit, unde atmosfera coloniala intersecteaza padurea de zgarienori.

Program Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - Panama

Z1, 20 Ianuarie: BUCURESTI – BOGOTA (C)

Intalnire cu insotitorul de grup. Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:00); zbor conexiune KL 749 (09:35 / 14:30) spre Bogota, capitala Columbiei. Vibranta capitala a Viceregatului Noii Granada, a Columbiei Mari și în prezent a Republicii Columbia, avand aproape 9 milioane de locuitori, Bogota este un centru cosmopolit care a devenit epicentru al afacerilor, politicii și divertismentului. In ultimii ani a devenit o surprinzătoare destinație turistică, un oraș primitor care are o viață de noapte animată, o artă culinară deosebită, nenumărate baruri si centre comerciale. Situat la o altitudine de 2.600 m, în regiunea andină, orașul este extrem de accesibil, funcțional, si se constituie ca principală poartă către destinații din întreaga țară.
Mic tur acomodare. Cazare. Propus Hotel Muisca – centrul istoric sau similar. Cina in centrul vechi.

Z2, 21 Ianuarie: BOGOTA - ZIPAQUIRA (MD, P)

Mic dejun. Dimineață acordata vizitei de Bogota: celebrul și bine conservatul cartier colonial istoric La Candelaria si faimoasa Plaza de Bolivar, cu Catedrala, Palatul Congreselor, Palatul Cardinalului, bisericile coloniale din El Sagrario și San Agustin, Casa Independenței, Palatul Justiției și Primăria. În continuarea zilei vizita la „Museo del Oro”, cel mai important muzeu de aur din lume și un „must see” atunci când se ajunge la Bogota, care prezintă una dintre cele mai mari colecții de aur precolumbian. Galeriile de pe trei niveluri prezintă piese artizanale deosebit de vechi, de aproape 2.500 de ani. Prima parte a zilei se va încheia cu o vizită la „Museo de Botero”, adăpostit într-un conac colonial renovat, unde se pot admira lucrările donate de Fernando Botero, cel mai cunoscut artist contemporan din Columbia. Aproximativ 120 de piese din propriile sale lucrări sunt expuse la muzeu, inclusiv celebrele sale sculpturi, picturi și desene care sunt cunoscute în mod special pentru figurile cu dimensiuni exagerate. Pe lângă lucrările sale, veți descoperi și lucrări de Picasso, Renoir, Dali, Degas, Chagall, Matisse, Monet și Giacometti.

Pranz (Portico Restaurant)

Belvedere asupra osasului de pe Montsserate Deplasare catre Zipaquira, oraș renumit datorită Catedralei din Mina de Sare, biserică subterană construită în interiorul unei mine din Muntele Halite. Loc de pelerinaj cunoscut, cu 14 capele de mici dimensiuni, un sanctuar și catedrala propriu-zisă, spatiul subteran prezinta o lectie de istorie, de credinta si geologie. Revenire la Bogota. Cazare la acelasi hotel.

Z3, 22 Ianuarie BOGOTA – VALEA COCORA (ARMENIA) (MD, P)

Mic dejun. Transfer catre Aeroportul El Dorado Bogota pentru zbor catre zona Vaii Cocora, faimoasa pentru peisajele deosebite si pentru adanca conexiune cu cafeaua columbiana de calitate.

Zbor Avianca: Bogota – Armenia, 09.05 – 10.04

Primire de catre reprezentantii locali la Aeroportul El Eden Armenia si transfer asistat catre zona Salento si Valea Cocora. Peisajul pitoresc al Vaii Cocora plina de ferme, plantatii de cafea si palcuri de palmieri este completat de coloritul plin de farmec al oraselului Salento.

Pranz columbian – care sa completeze experienta fotografica si culturala a zilei.

Dupa amiaza in acest unic ecosistem al Vaii Cocora care se lauda cu cei mai inalti palmieri ai lumii. Cazare la Hotel La Tia Emiss in Salento. Seara libera.

Z4, 23 Ianuarie VALEA COCORA (PEREIRA) - MEDELLIN (MD, P)

Mic dejun. Zi de descoperire a peisajului inegalabil si a artei cultivarii cafelei intr-una dintre fermele specializate, considerate ca producatoare a celor mai fine cafele ale lumii. Vizita, degustare, premiere, pranz specific.

Ferma El Ocaso - cu o vechime de peste 100 de ani, practica o agricultura sustenabila, combinand cultivarea cafelei cu intretinerea unui ambient natural deosebit pe malurile Raului Quindio. Tarziu in dupa amiaza transfer ctare Aeroportul Pereira, o alta localitate care deserveste cu legaturi aeriene Valea Cocora.

Zbor Avianca Pereira – Medellin, 19.06 – 19.51

Transfer de la Jose Maria Cordova Airport Medellin catre zona centrala Medellin.
Instalare pentru 3 nopti la Binn Hotel hotel sau similar.

Program Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - Panama

Z5, 24 Ianuarie MEDELLIN - SANTA ELENA (MD, P)

Mic dejun. Tur de oras: centrul istoric Medellin in armonia celor care canta in pietele publice muzica traditionala Guasca. Din centrul istoric vizita in Piata Botero, care afiseaza o colectie de lucrari ale artistului Fernando Botero, simboluri ale orasului renascut. Calatorie cu “metrocablul” in cartierul Santo Domingo, pastrator taciturn al urmelor paramilitarismului si violentei din epocile nu demult depasite. Ghidul local ne va face o prezentare a istoriei recente de transformare a orasului Medellin de la unul dintre cele mai periculoase din lume incel de astazi, un creuzet de culturi, primre turistica si caldura umana.

Pranz la Restaurant Mondongo.

Dupa amiaza in zona Santa Elena, pentru descoperirea gradinarilor specializati in cultivarea florilor. Cultura „Silletera” din zona Muntilor Antioquia, reprezentata vizual de interesantele aranjamente florale purtate pe umerii fermierilor reprezinta simbol cultural al zonei recunoscut la patrimoniu imaterial al umanitatii.
Retur la Medellin. Cazare la acelasi hotel.

Z6, 25 Ianuarie MEDELLIN – GUATAPE (MD, P)

Mic dejun. Zi de descoperire a naturii inconjuratoare orasului Medellin: Guatape (orasel si lac de acumulare) & Stanca Peñol, o combinatie inedita de frumusete naturala si peisaj antropic. O zi activa, in intregime “instagramabila”.

Pranz bufet la Restaurantul Hotelului Recuerdos.

Retur la Medellin. Cazare la acelasi hotel.

Program Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - Panama

Z7, 26 Ianuarie MEDELLIN – CARTAGENA (MD, C)

Mic dejun. Transfer catre Jose Maria Cordova Airport Medellin si zbor catre Cartagena, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe ţărmul Mării Caraibelor.

Zbor Latam Medellin - Cartagena 09.08 – 10.18

Transfer de la Aeroportul Rafael Nuñez catre zona centrala a Cartagenei, în trecut unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberaţi din America, un oraș plin de istorie care a fost continua inspirație pentru artiști, scriitori, istorici și muzicieni. Vibrant și colorat a fermecat de-a lungul anilor turiștii cu farmecele sale de poveste și a invitat oamenii să stea și să exploreze. Cu arhitectura colonială uluitoare, trăsurile trase de cai și străzile înguste pietruite, orașul Cartagena de Indias este una dintre cele mai interesante destinații din Columbia, o adevărată bijuterie colonială din Caraibe, prima colonie spaniolă de pe continentul sud-american și unul dintre principalele porturi ale flotei spaniole care a transformat orașul într-un important centru comercial înca din sec. al XVI-lea.

City tour in Cartagena si Castelul San Felipe, cea mai mare fortificatie construita de spanioli in colonii. Această cetate dispune de un sistem complex de tuneluri conectate la puncte strategice pentru distribuirea proviziilor și facilitarea unor eventuale evacuări. În plus, arhitectura tunelelor a fost construită astfel încât orice zgomot să răsune de-a lungul lor, pentru a facilita comunicarea internă și pentru a auzi chiar și cel mai mic sunet al inamicilor care se apropie.
In zona istorica stop vizita la Muzeul San Pedro Claver, Convent Iezuit din anii 1600, dar si promenada pe stradutele cu arhitectura colonială din Cartagena, cu case vechi, conace magnifice, balcoane deosebite și mici piațete.

Cina tarzie la Restaurant Montesacro, intr-o ambianta intre clasic si contemporan, cu atentie acordata detaliilor si finetii. Meniul combina cu succes gusturile internationale si specific columbiene, ospitalitatea si sarmul localului de prima clasa fiind apreciate de clientii de pretutindeni.

Cazare pentru 2 nopti la hotel GHL San Lazaro Art sau similar.

Z8, 27 Ianuarie ROSARIO ISLANDS - SAN PEDRO DE MAJAGUA (MD, P)

Mic dejun. Zi de incantare marina: insulele Rosario.
Insulele Rozario se gasesc cam la 40 km de tarmul Columbiei, in SV-ul Cartagenei, la aprox. o ora de mers cu vaporasul. Arhipelagul numara 27 de insule de coral, cu o suprafata insumata de aprox. 20 de hectare. Peisajul marin deosebit, apele cristaline, briza blanda, viata recifului si populatia de delfini fac din acest teritoriu un paradis al iubitorilor de natura. Parc marin protejat, Insulele Majagua sunt o extraordinara oportunitate de a profita de nisipul fin si soarele Caraibelor.
Pranz cu bauturi racoritoare inclus in ziua de vizita.
Retur la acelasi hotel in Cartagena.

Program Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - Panama

Z9, 28 Ianuarie CARTAGENA – SANTA MARTA (MD, P)

Mic dejun. Zi de descoperire a captivantei zone de coasta intre Cartagena si Parcul National Tayrona. Calatorie cu autocarul cu stop vizita in Barranquilla cu vizita de oras si pranz (Restaurant Varadero).
Continuarea calatoriei catre Santa Marta, orasel vibrant cu un amestec de arhitectura moderna si coloniala.
Sosire in zona Parcului National Tayrona.

Cazare pentru 2 nopti la hotel Senda Koguiwa sau similar.

Z10, 29 Ianuarie PARCUL NATIONAL TAYRONA (MD, P)

Mic dejun. Zi de incantare in Parcul National Tayrona. Parcul prezintă o biodiversitate endemică în zona lanțului muntos Sierra Nevada de Santa Marta , prezentând o varietate de climate și trepte geografice care variază de la nivelul arid al mării până la 900 de metri deasupra nivelului mării. Parcul acoperă aproximativ 30 de kilometri pătrați de zonă maritimă din Marea Caraibelor și aproximativ 150 de kilometri pătrați (58 sq mi) de teren, de la nisipul alb cel mai fin pana la culmile dealurilor inalte acoperite de jungla.

Plimbare pe carari, baie in Marea Caraibelor, intersectia cu localnicii. Pranz in cursul vizitei.

Activitati suplimentare contra cost in functie de dorinta: calarie, snorkeling, skuba diving sau simpla relaxare la plaja.
Cazare la acelasi hotel.

Z11, 30 Ianuarie SANTA MARTA - PANAMA CITY (Panama) (MD)

Dupa micul dejun, timp de relaxare la piscina si in parcul hotelului. Spre pranz, transfer catre Aeroportul Santa Marta pentru zbor catre Panama.
Zbor Copa Air Santa Marta - Panama City 15.04 - 16.30
Primire de catre reprezentantii locali si transfer comentat catre Hotel. Instalare pentru 2 nopti.
Propus Las Americas Golden Tower Panama.

Program Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - PanamaProgram Dedal Tur - Columbia - Panama

Z12, 31 Ianuarie PANAMA CITY si CANALUL PANAMA (MD, P)

Dupa micul dejun, zi de vizita in capitala Statului Panama si la uimitoarea relizare inginereasca de la inceputul secolului al XX-lea, Canalul Panama. Incepem vizita din zona istorica, astazi un amestec de traditional si modern, cu un colorit care trece de la rosul acoperisurilor de tigla la griul sticlei si betonului. Trecerea in revista a bisericii San Jose (a Altarului de Aur), Piata Francia, Piata Independentei, Catedrala orasului, Piata Simon Bolivar, Piata Herrera. Contunuare catre promenada Amador Causeway, parcurs care leaga maimulte insule aflate in imediata vecinatate a tarmului. Ziua de vizita va fi completata de vizita la Centrul de Vizitare Canal Panama, unde ni se prezinta istoria si etapele de constructie ale canalului, se pot vizualiza manevrele de operare a traversarii navelor prin canal dar si impresionantele vapoare in trecere intre cele doua oceane.

Pranz in cursul zilei.

Retur la acelasi hotel.

Z13, 01 Februarie PANAMA CITY - PARIS (MD)

Micul dejun. Dimineata libera pentru odihna sau vizite individuale. Dupa masa de pranz transfer sedinta shopping de cateva ore intr-un celebru spatiu comercial: Albrook Mall, Central America's largest shopping center, dispunand de peste 550 de magazine.

Transfer catre aeroport in Panama City pentru zbor catre Paris si Bucuresti. Plecare din Panama City la ora 21.20 (AF).

Z14, 02 Februarie PARIS - BUCURESTI

Zbor de noapte. Sosire la Paris la ora 13.40. Zbor de conexiune catre Bucuresti cu plecare din paris la ora
18.15 si aterizare la Bucuresti la ora 22.05 (noaptea de 2 spre 3 Februarie).

PREȚ:

 3250 USD si 1870 EURO per adult in camera dubla calculat pentru un grup de 20 platitori
(intre 15 si 19 pers se adauga 190 USD de pasager)

⦾ Supliment single 870 USD

Servicii incluse:

 • • Zboruri Bucuresti - Bogota (Columbia) // Panama City - Bucuresti, KLM / AF
 • • Zbor intern Bogota - Armenia, Compania Avianca
 • • Zbor intern Perreira - Medellin, Compania Avianca
 • • Zbor Intern Medellin - Cartagena, Compania Latam
 • • Zbor international Santa Marta - Panama City, Compania Copa Air
 • • Pretul biletelor include tariful, taxele de aeroport si taxele de bagaj de cala, 1 piesa de pasager
 • • 12 nopti cazare cu mic dejun inclus hoteluri 3*+, 4* si 5*
 • • 11 mese principale, pranz si cina pe parcursul excursiei
 • • Transport cu autocare turistice locale conform programului
 • • Transfer aeroporturi - hoteluri – aeroporturi
 • • Ghizi locali de limba englezala transferurile si excursiile din program
 • • Biletele de intrare la vizitele si excursiile din program
 • • Taxele parcurilor nationale
 • • Insotitor de grup roman si cheltuielile acestuia

Nu sunt incluse:

 • • Asigurari suplimentare de calatorie (recomandate)
 • • Alte cheltuieli private nespecificate; de exemplu bauturile la mesele de grup
 • • Bacsisul pentru ghizi si soferi; este o practica si se va colecta de catre insotitorul de grup

Documente de călătorie:

 • • PASAPORTUL valabil minim 6 luni de la data returului.
 • • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • • Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
 • • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.

Cazarea și programul excursiei:

 • • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
 • • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • • Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single. Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.

Informații utile referitoare la zborul cu avionul:

 • • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va
  informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor.
  Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene.