cernauti-dedal-tur-03
cernauti-dedal-tur-01
cernauti-dedal-tur-02
Cernauti

Cernauti și Hotin

Program de 3 zile in Cernauti și Hotin

Ziua 1: Iasi – Suceava – Cernauti

Plecare in jurul orei 8,00 din Iasi si deplasare catre Bucovina. Traseul ne duce prin Falticeni, Suceava si Siret. Stop fotografie a arhitecturii locale in functie de interes. Trecere de frontiera la Siret catre Regiunea Cernauti in Ucraina; sosire in frumosul oras capitala regionala. Aparut in hrisoave inca din vremea lui Alexandru cel Bun, orasul pastreaza un patrimoniu arhitectural impresionat, marcat de multiculturalitatea populatiei din anii cand acesta avea rol de Capitala a Ducatului Bucovinei. Este astazi un centru cultural si economic activ, avand peste 250.000 locuitori. 

Seara de recunoastere pe artera pietonală Olga Kobileanska; stop la Palatul Primariei, Centrul Cultural Roman si Cafeneaua Bucuresti.

Ziua 2: Cernauti – Manastirea Banceni

Dimineata acordata descoperirii farmecului arhitectural al orasului. Propuneri de vizita: Palatul Mitropolitan (Universitatea), Teatrul Olga Kobileanska, mormântul lui Aron Pumnul, Muzeul National de Istorie al Bucovinei, Gara.

Dupa amiaza calatorim spre Manastirea Banceni – lacas de inchinaciune al romanilor din Ucraina, unde se slujeste in limba romana. Zidita incepand cu 1994, manastirea impresioneaza prin arhitectura sa dar si prin cadrul natural in care a fost construita. Retur la Cernauti.

Ziua 3: Boian – Hotin – Mamaliga – Lipcani - Iasi

Dupa micul dejun deplasare catre cel mai mare sat al regiunii, locuit aproape exclusiv de romani: Boian. Sunt cei care au fondat prima comunitate de romani canadieni, construind Boianul canadian inca din finalui sec. XIX. Sosire apoi la Hotin, fortareata dintre imperii, un punct strategic din malul Nistrului, bine pus in valoare acum din punct de vedere turistic.

Dupa amiaza rutur catre Iasi prin Mamaliga si Lipcani (trecere a doua puncte de frontiera, cu traversarea unui mic sector din Rep. Moldova). Sosire Seara la Iasi.

Pret la cerere in functie de numarul de participanti si cazarea dorita. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați.