slide-bucovina-dedal-tur-06
slide-bucovina-dedal-tur-08
slide-bucovina-dedal-tur-01
slide-bucovina-dedal-tur-04
slide-bucovina-dedal-tur-07
slide-bucovina-dedal-tur-02
slide-bucovina-dedal-tur-05
Bucovina si Neamt

Program de descoperire de 1 zi

De la Iasi. Neamtul si Bucovina intr-un program de descoperire de 1 zi.

Oferta se adapteaza tuturor exigentelor si oricarei structuri de grup! Ne dorim sa petreceti cele mai placute clipe.

Escapada in taramul cetatilor si manastirilor.

Plecare in jurul orei 8.00 din Iasi si deplasare catre Neamt, tinutul cu cele mai impozante monumente ale evului mediu romanesc, vechile manastiri si cetati de aparare. Vizita Manastirii Agapia, loc linistit aflat la umbra unei paduri de brad in care maicile inca lucreaza in atelierele traditionale icoane, broderii, covoare si obiecte de cult. Biserica manastirii a fost decorata de renumitul pictor Nicolae Grigorescu. Muzeul manastirii incanta privitorul cu o bogata colectie de obiecte bisericesti.

Vizita la Cetatea Neamtului, obiectiv turistic transformat recent in urma unei restaurari mestesugite. (Vizita necesita si un moment de mers pe jos pana la obiectiv. Cei care nu vor sau nu pot sa urce vor putea profita de momente libere pe terasa pensiunii La Cetate sau a Motelului Arcasul). Daca nimeni din minigrupul zilei nu doreste  aceasta vizita, se poate inlocui cu un alt obiectiv. http://www.viziteazaneamt.ro/2009/09/cetatea-neamt/.

Stop pentru masa pranz in restaurant in apropierea cetatii (pranzul neinclus in costuri).

Deplasare catre Bucovina, regiunea intrata in patrimoniul UNESCO si premiata de FIJET cu premiul POMME D’OR (Marul de Aur). Stop fotografie a arhitecturii locale in Satul Baisesti, pe valea raului Moldova, caracterizat prin bogatia decaratiunilor portilor, fantanilor, caselor si dependintelor gospodaresti. Sosire la Gura Humorului, statiunea aflata la rascrucea drumurilor manastirilor pictate.

Vizita la Voronet (Capela Sixtina a Orientului), celebra pentru impresionanta fresca reprezentand Judecata de Apoi, asemanata de multe ori cu pictura lui Michelangelo din Capela Sixtina.

In functie de timp, vizita la biserica Manastirii Humor,

Dupa vizita intoarcere catre Iasi. Sosire in fosta capitala a Moldovei in jurul orei 19.00.

Servicii incluse:

  • masina sau microbuz 1 zi la dispozitia turistilor;
  • • carburant pentru aceasta deplasare;
  • • parcarile la punctele de vizita;
  • • sofer ghid acompaniator;