islanda
australia
grecia1
iasi
Revelion 2018 - Egipt

Revelion 2018 Egipt

SUPER OFERTA REVELION
Avion, 11 zile / 10 nopti

EGIPT: CAIRO - CROAZIERA PE NIL & SEJUR HURGADA

 

Itinerariu:  Cairo - Alexandria  - Aswan - Insula Elephantine - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Hurgada - Cairo

Date de plecare: 29.12.2017

Tarif: 650 €/persoana

 

ZIUA 1. 29.12.2017 BUCURESTI – A TENA-   CAIRO

Bucuresti OTP 19:20 / Atena 20:50 - Atena 23:50 / Cairo 01:50 (+1)

Ora 17:20 - Prezentare in aeroportul Otopeni la birourile de check-in ale companiei Aegeab cu destinatia Cairo, pentru formalitatile de imbarcare.
Ora 19:20- Decolare spre Cairo, vom avea escala la Atena,  sosire pe aeroportul din Cairo, la ora 01:50 AM.

Sosire in Cairo in cursul noptii - amestecul de nou si vechi, de la perioada antica, la cea medievala si terminand cu cea moderna, de la oamenii de afaceri in costume, la localnici imbracati in costume traditionale.

Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Cairo.

ZIUA 2. 30.12.2017  CAIRO - ALEXANDRIA (Mese incluse: Mic dejun)

Mic dejun. Excursie optionala la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Vizitam Muzeul National, Biblioteca si Amfiteatrul Roman, Gradinile Montazah. Cazare si cina in Cairo.

ZIUA 3. 31.12.2017 CAIRO - HURGADA

Mic  dejun. Transfer cu autocarul in Hurgada. Sosire si cazare in Hurgada. Cazare in regim Al Inclusive. LA MULTI ANI 2018!!! CINA FESTIVA DE REVELION.

ZIUA 4. 01.01.2018 HURGADA - INSULA GIFTON

Mic  dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala la Insula Gifton - in lumea insulelor de corali de sub apa, cu mai multe opriri si posibilitati de snorkeling cu masa de pranz inclusa. Cazare in regim Al Inclusive.

ZIUA 5.  02.01.2018 HURGADA - SAFARI

Mic  dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare la Marea Rosie sau excursie optionala Jeep Safari- Aventura in desert cu jepepuri, cina BBQ in cort beduin cu show folkloric. Cazare in regim Al Inclusive.

ZIUA 6. 03.01.2018 Hurgada - ASWAN - INSULA ELEPHANTINE

Mic dejun. Plecare matinala catre -  Aswan si imbarcare pe vasul de croaziera. Continuam cu vizita la  gradina botanica de pe insula lui Kitchener si o plimbare cu feluca in apropierea stancilor Insulei Elephantine.Vom vizita Templului Philae dedicat zeitei Isis. Navigare catre Kom Ombo. Cazare, pranz si cina pe vasul de croaziera.

ZIUA 7. 04.01.2018 KOM OMBO - EDFU

Mic dejun. Sosire si vizita a templului Kom Ombo, dedicat  celor doi zei: Sobek si Horus. Vom ajunge la Edfu si vizitam Templul Edfu- dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Navigare catre ecluza de la Esna, oras construit peste ruinele Templului lui Khnum. Navigare catre Luxor. Cazare, pranz si cina pe vasul de croaziera.

ZIUA 8. 05.01.2018 LUXOR - VALEA REGILOR

Mic dejun. Vom ajunge la Luxor - situat pe malul de est al Nilului, considerat cel mai mare muzeu in aer liber din lume. Zona Luxor din Egiptul de sus este fosta Theba a grecilor antici - capitala Egiptului in timpul Regatului Mijlociu si Nou. Astazi este un loc faimos pentru templele sale si Valea Regilor din apropiere. Cazare pe vasul de croaziera.

Excursie optionala la Valea Regilor - unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vizitam Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Cazare, pranz si cina pe vasul de croaziera.

ZIUA 9. 06.01.2018 LUXOR – CAIRO

Mic dejun. Debarcare de pe vasul de croaziera si excursie la templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt), ansamblu monumental  de 20 de temple mai mici raspandite pe 25 ha. Vom vizita si Templul Luxor. In cursul serii ne vom imbarca pe trenul catre Cairo, vom calatorii in cusete de dormit.

ZIUA 10. 07.01.2018 CAIRO – GIZA – MARELE SFINX – MUZEUL DE EGIPTOLOGIE

Mic dejun. Vizita de o zi  la Giza unde se afla celebrele piramide: Keops, Kefren si Mikerinos si Sfinxul. Marele Sfinx de la Giza ramane unul din monumentele cele mai surprinzatoare ale Egiptului. Desi pus in umbra de piramidele langa care sta, el isi pastreaza inaltimea originara de aproape 20 metri si are o lungime de peste 72 metri. Sfinxul egiptean combina capul, deci inteligenta regelui conducator, cu trupul puternic al leului, care era asociat la randul lui cu simbolismul solar. Transfer cu la Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Vom calatorii in cabine de doua locuri in vagonul de dormit.  Excusrie optionala la Muzeul de Egiptologie, care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica.  In cursul noptii, aproximativ ora 01: 00 vom fi preluati pentru a fi transferati la aeroport pentru zborul de retur. Cazare si cina in Cairo.

ZIUA 11. 08.01.2018 CAIRO- ATENA - BUCURESTI (Mese incluse: Mic dejun)

Plecare din Cairo la ora 04:50, vom avea o escala la Atena si vom ajunge la Bucuresti la ora 10:15.

Servicii incluse:

Bilete de avion Bucuresti - Cairo si retur, escala in Atena;

3 nopti cazare in Cairo, hotel 4*
1 nopate pe tren pe ruta : Aswan - Cairo, cazarea se va face in cusete de dormit de 2 locuri
3 nopti cazare in Hurgada, hotel 4* ;
3 nopti cazare pe vas de croaziera, categorie  5*;
Mesele prevazute in cadrul itinerariului;
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
Bilete de intrare la obiectivele turistice;
Asistenta turística in limba romana;
Ghid local.

Nu sunt incluse:

Taxa de viza: 30 Usd/persoana, viza se obtine si se achita pe aeroport in Cairo, la sosire in baza pasaportului permanent valabil 6 luni de la retur;
Excursiile optionale;

Asigurarea medicala si storno;

Alte servicii neincluse in program.

Hoteluri nominalizate:

Cairo: Barcelo Pyramids 4*, https://www.barcelo.com/en-gb/hotels/egypt/cairo/barcelo-cairo-pyramids/ .

Localizare:  St, 229 Al Haram, Al Omraneyah, Giza Governorate 12111, Egypt sau similar.

Hurgada: Hotel Sea Star Beau Rivage 4*, http://www.seastarbeaurivage.com/en/ . Localizare:  Qesm Hurghada, Red Sea, Hurgada, Egypt sau similar.

Excursii optionale :

Excursie Alexandria 60 Euro/adult si 45 Euro per copil 2-12 ani.

Valea Regilor - 50 Euro /adult si 35 Euro per copil 2-12 ani.

Gifton Island - 50 Euro /adult si 35 Euro per copil 2-12 ani.

Jeep safari in desert - 50 Euro /adult si 35 Euro per copil 2-12 ani.

Orar de zbor informartiv - compania Aegean  Airline:

Bucuresti OTP 19:20 / Atena 20:50 - Atena 23:50 / Cairo 01:50 (+1)

Cairo 04:50 / Atena 06:50 - Atena 08:40 / Bucuresti OTP 10:15

Info

Acte necesare: Pasaport (temporar sau permanent), valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Hotelurile sunt clasificate conform standardelor locale.

Conform orar de zbor, prima si ultima noapte de cazare nu vor fi nopti full de cazare, in prima noapte check-in-ul este cu aproximatie la ora 03:00 AM, in ultima noapte check-out-ul este la ora 23:00 PM.

Numele si numarul de telefon al ghidului se va comunica cu maxim doua zile inaintea plecarii.