islanda
australia
grecia1
iasi
Madeira - insula grădină

Madeira - insula gradina

MADEIRA

Insula Gradina

Plecari: 29.08, 12.09, 17.10.2020
(8 zile/ 7 nopti)

 Insula Madeira este situata in Oceanul Atlantic, nu departe de Europa si alcatuieste impreuna cu micuta insula Porto Santo un arhipelag renumit pentru oamenii prietenosi, frumusetea naturala de exceptie si climatul desosebit de bland, ca o eterna primavara. Insula Madeira este un adevarat paradis natural, cu peisaje spectaculoase pline de culoare, cu o vegetatie luxurianta si o fauna unica in lume, de aceea este numita si „Insula gradina”. Traditiile insulei vizibile in aspectul cladirilor vechi, muzee, biserici si chiar in produsele traditionale precum vinul de Madeira si broderiile se pastreaza de secole si merita toata atentia calatorului care viziteaza aceste locuri.

Ziua 1: BUCURESTI – MADEIRA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul companiei LUFTHANSA spre Munchen. Decolare din Bucuresti la ora 06:10, sosire in Munchen la ora locala 07:20 si imbarcare pe zborul spre Madeira cu decolare la ora 08:50. Aterizare in Madeia la ora locala 12:10. Transfer si cazare la hotel Turim Santa Maria 4* sau similar pentru grupurile din august si septembrie si Madeira Panoramico 4* sau similar pentru grupul din octombrie.

Ziua 2: TIMP LIBER

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru relaxare si odihna. Cazare la hotel in Funchal.

Ziua 3: TUR DE ORAS FUNCHAL. OPTIONAL, FUNCHAL BY NIGHT

Mic dejun la hotel. Azi vom face un tur de oras in Funchal, capitala insulei Madeira, oras situat intr-un golf inconjurat de munti. Vom vizita piata locala “Dos Lavradores” unde veti putea vedea cateva din produsele locale specifice pentru Madeira: fructe si plante tropicale, orhidee, produse de artizanat, piata de peste. Urmatoarea oprire este la o fabrica de broderii unde vom putea observa diversele etape ale procesului de fabricatie. In incheierea turului va invitam sa vizitati o crama de vinuri pentru a degusta faimosul vin de Madeira; turul orasului Funchal dureaza aproximativ 3 ore. Intoarcere la hotel si cazare. Optional, seara, puteti participa la o cina traditional la un restaurant local unde veti degusta „Espetada”, fel de mancare traditional (carne de vita cu ierburi aromatice) si veti asista la un spectacol cu muzica si dansuri specifice. Dupa cina, vom face o oprire pentru a admira panorama orasului Funchal in timpul noptii.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA CABO GIRAO SI PORTO MONIZ (105 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Porto Moniz si Cabo Girao: prima oprire este la Camara de Lobos, un pitoresc sat pescaresc situat in apropierea orasului Funchal, care a fost pictat chiar de Winston Churchill in timpul sederii sale in Madeira. Aceasta este si cea mai importanta zona viticola din Madeira, iar terasele cu vita de vie sunt amenajate pe panta muntelui. Pe masura ce urcam spre zonele mai inalte, plantatiile cu vita de vie sunt inlocuite de cele cu bananieri. Vom urca pana la punctul panoramic Cabo Girao (580 m), cel mai inalt promontoriu din Europa. Continuam de-a lungul coastei sudice a insulei catre Ribeira Brava si valea Serra d’Agua unde vom opri pentru masa de pranz in satul Sao Vicente. Dupa pranz, vom continua vizita insulei cu Porto Moniz, un mic sat situat pe coasta de nord renumit pentru piscinele naturale formate de rocile vulcanice si pentru uimitoarele cascade. Cazare.

Ziua 5: EXCURSIE OPTIONALA EIRA DE SERRADO SI MONTE (38 km)

Mic dejun. Excursie optionala la Eiro do Serrado si Monte. De la Eira do Serrado putem admira o priveliste spectaculoasa asupra satului Curral das Freiras situat intr-o vale inconjurata de munti poate. Urmatoarea oprire este in Monte, destinatia favorita a vizitatorilor insulei inca din sec al XIX-lea. Monte este situat pe varful unui deal, deasupra orasului Funchal si cea mai notabila atractie a sa este biserica in interiorul careia se afla mormantul lui Carol I, ultimul imparat al imperiului Austro-Ungar. La intoarcere aveti sansa unei experiente inedite in care transportul si distractia se combina pentru a oferi o senzatie unica (optional, contra cost): in Monte se foloseste un vehicul inedit pentru a cobori dealul: o combinatie ciudata intre un cos impletit de rachita si o sanie. Sania este manevrata de doi carreiros (carausi) pe o distanta de aprox 2 km si poate atinge viteze de 50 km/h. Acest mijloc de transport dateaza din 1850, inainte ca pe acest deal sa fie construit funicularul. Intoarcere la hotel, cazare.

Ziua 6: EXCURSIE OPTIONALA CAMACHA SI SANTANA (102 km)

Mic dejun. Excursie optionala Camacha – Santana: prima oprire este in Camacha, una dintre cele mai mari asezari din interiorul insulei si centrul productiei obiectelor din rachita. Vom opri pentru a vedea un atelier si procedeul de fabricatie al diverselor produse din rachita. In continuare vom urca spre Pico de Arieiro (1810 m) de unde – intr-o zi senina – se pot vedea nordul, sudul si centrul insulei. Urmatoarea oprire este la Ribeiro Frio pentru a vedea o crescatorie de pastravi. Santana este probabil cel mai tipic sat de pe insula; aici vom vedea casele traditionale colorate cu acoperis din stuf. La intoarcerea in Funchal vom opri in Machico, al doilea oras ca marime din Madeira, asezat intre mare si munte; acesta este locul in care au debarcat primii navigatori portughezi care au ajuns pe insula, in 1419. Intoarcere in Funchal si cazare.

Ziua 7: OPTIONAL, DRUMETIE LEVADAS

Mic dejun. Optional, drumetie pe traseul Rabaçal. Drumetiile montane pe langa asa numitele “levadas” sunt o activitate caracteristica pentru Madeira. Levadas sunt niste apeducte construite in urma cu 100 de ani, cu scopul de a aduce apa din munti. Traseul drumetiilor este pe langa aceste canale de irigatii. Aceasta activitate unica poate fi experimentat doar in Madeira, iar peisajele sunt incredibile, cu foarte multa verdeata si numeroase cascade. In drum spre coasta de vest a insulei vom face o oprire in Encumeada inainte de a incepe drumetia in Rabacal (zona naturala protejata). Dupa o drumetie de aproximativ 3 ore de-a lungul a doua „levadas” mai scurte cu peisaje remarcabile si cascade, vom face o scurta vizita in micuta localitate Calheta situata pe coasta sud-vestica a insulei. Pentru aceasta excursie este necesar sa aveti incaltaminte pentru drumetie pe munte. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8: MADEIRA – BUCURESTI

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Madeira pentru imbarcare pe zborul companiei Lufthansa spre Frankfurt cu decolare la ora 14:15. Sosire in Frankfurt la ora locala 19:15. Imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 20:30. Sosire in Bucuresti la ora 23:50.

PREȚ - plecare 29.08.2020:

⦾ 975 € / adult loc in camera dubla
⦾ 975€* / a-3-a persoana adulta in camera dubla cu pat suplimentar

⦾ 830 € / primul copil 2-3,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (baby cot, la cerere)
⦾ 925 € / primul copil 4-12,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (pat suplimentar)
⦾ 1145 € / adult loc in camera single

* La hotel Turim Santa Maria pentru camerele cu pat suplimentar se va asigura cazarea in camere deluxe.

PREȚ - plecare 12.09.2020:

⦾ 935 € / adult loc in camera dubla
⦾ 935 €* / a-3-a persoana adulta in camera dubla cu pat suplimentar

⦾ 795 € / primul copil 2-3,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (baby cot, la cerere)
⦾ 885 € / primul copil 4-12,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (pat suplimentar)
⦾ 1105 € / adult loc in camera single

* La hotel Turim Santa Maria pentru camerele cu pat suplimentar se va asigura cazarea in camere deluxe.

PREȚ - plecare 17.10.2020:

⦾ 875 € / adult loc in camera dubla
⦾ 825 €* / a-3-a persoana adulta in camera dubla cu pat suplimentar

⦾ 775 € / primul copil 2-3,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (baby cot, la cerere)
⦾ 775 € / primul copil 4-12,99 ani in camera dubla cu 2 adulti (pat suplimentar)
⦾ 1075 € / adult loc in camera single

* La hotel Turim Santa Maria pentru camerele cu pat suplimentar se va asigura cazarea in camere deluxe.

Tarife: calculate pentru un grup de 25 platitori.

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca pana la 60 de zile inainte de fiecare plecare nu se vor inscrie minim 15 participanti. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Pretul include:

 • • transport cu avionul Bucuresti – Funchal – Bucuresti, cu compania LUFTHANSA (cu schimbarea curselor in Munchen la dus si in Frankfurt la retur);
  • 7 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in camera standard;
  • transferuri aeroport Madeira – hotel – aeroport Madeira;
  • turul orasului Funchal – capitala Insulei Madeira (aproximativ 3 ore) cu degustare de vin de Madeira si vizita la o fabrica de broderie;
  • insotitor roman de grup;
  • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
 • Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie 2020. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Pretul nu include:

 • • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • biletele de intrare la obiectivele turistice;
  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 20 EURO/ persoana, se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;
  • excursiile optionale (Cabo Girao si Porto Moniz, Eira do Serrado si Monte, Camacha si Santana, drumetie levadas, Funchal by night);

EXCURSII OPTIONALE:

 • • Cabo Girao & Porto Moniz cu pranz inclus: 60 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana, masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
  • Funchal by night cu cina si spectacol: 45 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante.
  • Camacha & Santana cu pranz inclus: 60 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana si masa de pranz. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
  • Eirra do Serrado si Monte: 25 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana. Nu sunt incluse biletele de intrare la obiectivele turistice.
  • Drumetie Levadas: 40 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local, asistenta in limba romana. Nu este inclus picnicul: aprox 8 EURO/ persoana.

Document de calatorie circuit:

• Pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.