islanda
australia
iasi
grecia1
Austria & Bavaria

Austria alpina & Bavaria

AUSTRIA ALPINA & BAVARIA - plecare din Iași

MUNCHEN – NEUSCHWANSTEIN – ZELL AM SEE – SALZBURG – MONDSEE – PASSAU - NUREMBERG

Plecare: 18.08.2019 (8 zile / 7 nopti) - 985 euro/persoana

Va invitam intr-o calatorie complexa: natura, cultura, istorie, traditie, experiente culinare, toate intr-o singur program care va va cuceri!

Ziua 1 (18.08): IASI – MUNCHEN 

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Iasi la ora 13:30 pentru imbarcare pe zborul direct al companiei BLUE AIR cu destinatia Munchen. Sosire la Munchen la ora locala 16:35, transfer si cazare la hotel Germania 3* sau similar. Plimbare cu insotitorul de grup prin centrul istoric al orasului. 

Ziua 2 (19.08): MUNCHEN

Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic cu autocar si ghid local. Orasul Munchen – capitala exuberanta a Bavariei se afla la poalele Alpilor si a fost descris acum 150 de ani de Heinrich Heine astfel: “Munchen este cuibarit intre arta si bere ca un sat intre dealuri”. Orasul este faimos pentru centrul sau istoric cu Piata Marienplatz, cladirea primariei si catedrala Frauenkirche, dar si pentru muzeul BMW, palatul Nymphenburg sau Oktoberfest, festivalul berii care are loc in fiecare an la inceputul lunii octombrie. Dupa amiaza, vizita optionala la Muzeul German – cel mai mare muzeu tehnic si stiintific din lume. Seara va recomandam sa savurati o bere in cel mai autentic stil bavarez intr-una din numeroasele berarii cu traditie.

Ziua 3 (20.08): MUNCHEN – CASTELUL NEUSCHWANSTEIN - ZELL AM SEE (380 km) 

Dupa micul dejun, plecam spre legendarul Neuschwanstein – “castelul de basm” a fost construit de Regele Ludwig al IIlea al Bavariei in varful unei stanci abrupte, avand ca fundal Alpii Bavariei. Regele a dorit ca acest castel sa fie construit “in adevaratul spirit al vechilor castele ale cavalerilor germani”. Prima impresie atunci cand vezi castelul Neuschwanstein este ca te afli intr-o lume de basm. In timpul vizitei la Neuschwanstein se vor urca 165 trepte si se vor cobori 181 trepte. Dupa vizita, ne indreptam spre statiunea montana, Zell am See, situata intr-un cadru de poveste intre lacul Zell si muntele Schmittenhohe. Tunelul lung de 6km mentine traficul rutier departe de oras, oferind posibilitatea de a merge linistiti in zona pietonala. Cazare la hotel St. Georg 4* sau similar.

Ziua 4 (21.08): ZELL AM SEE – SALZBURG (107km)

Mic dejun. Optional, o plimbare cu vaporasul pe lacul Zell sau urcare cu telecabina pe Schmittenhohe, muntele cu o altitudine de 2000m, ce ofera o panorama de 360 grade asupra celor peste 30 de varfuri din zona. Dupa pranz, plecam spre Salzburg unde vom face un tur panoramic cu autocarul (aproximativ 3 ore). Situat pe malulraului Salzach, orasul Salzburg este cel mai bine cunoscut pentru faptul ca este locul de nastere al lui Mozart. Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orase ale Austriei, iar atractiile principale sunt centrul vechi al orasului, cel mai bine pastrat din lumea germanica, gradinile Mirabell si castelul Hohensalzburg de unde puteti admira o frumoasa vedere panoramica asupra orasului. Cazare la hotel Austria Trend Salzburg West 4* sau similar.

Ziua 5 (22.08): SALZBURG – MONDSEE - PASSAU (132km)

Mic dejun. Pe drum spre Passau, vom face o oprire in Mondsee, un pitoresc orasel situat pe malul lacului cu acelasi lume, locul unde s-au filmat multe scene din filmul “Sunetul muzicii”. Plecam apoi spre Passau, numit si orasul celor trei rauri deoarece aici se uneste Dunarea cu raurile Inn si Ilz. Passau este locul de pornire pentru multe croaziere pe Dunare. In continuare ne vom imbarca pentru aproximativ 45 minute pe un vas de croaziera pe Dunare. La intoarcere in Passau vom face un scurt tur panoramic de oras; cea mai importanta atractie este Catedrala Sf. Stefan care adaposteste a doua orga ca marime din lume. Cazare la hotel IBB Passau Sud 3* sau similar.

Ziua 6 (23.08): PASSAU – REGENSBURG – NUREMBERG (233km)

Mic dejun. Plecare spre Regensburg, oras medieval situat pe malul Dunarii, fosta capitala a Bavariei intre secolele VI si XIII. Scurt tur pietonal in centrul medieval al orasului declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal. Cele mai notabile atractii din Regensburg sunt: Catedrala, podul de piatra peste Dunare din secolul al XII-lea si ruinele zidurilor romane. Plecare spre Nuremberg, al doilea oras ca marime din Bavaria, fondat in secolul al XI-lea, situat pe malul canalului Main - Dunare. Timp liber in centrul orasului. Cazare la hotel Congress Mercure Nuremberg 4* sau similar.

Ziua 7 (24.08): NUREMBERG – MUNCHEN (170km)

Mic dejun. Tur panoramic de oras pe parcursul caruia vom putea admira principalele atractii: Castelul, bisericile, muzeul de istorie si centrul medieval fortificat. Dupa pranz, plecare spre Munchen. Sosire la Munchen in jurul orei 16:00, transfer si cazare la hotel Germania 3* sau similar.

Ziua 8: MUNCHEN - IASI

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale sau, optional, vizita la vestitul muzeu BMW. La ora 14:30 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei BLUE AIR cu destinatia Iasi. Decolare la ora 17:20 si sosire la Iasi la 20:20. 

Pret/persoana/pachet (loc in camera dubla, taxe incluse):

⦾ 985€ | 215€ supliment camera single 

Servicii incluse:

 • • transport cu avionul Iasi – Munchen - Iasi si retur cu compania BLUE AIR;
  • 1 bagaj de cala de maxim 32 kg/persoana si 1 bagaj de mana de maxim 10 kg/ persoana;
  • 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 3 nopti in Munchen, 1 noapte in Zell am See, 1 noapte in Salzburg, 1
  noapte in Passau, 1 noapte in Nuremberg;
  • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
  • tururi panoramice cu autocarul in Munchen, Zell am See, Salzburg, Nuremberg;
  • tururi pietonale cu insotitorul de grup in Passau si Regensburg;
  • vizita la castelul Neuschwanstein;
  • croaziera pe Dunare (45 minute);
  • transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
  • insotitor roman de grup;
  • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna decembrie 2018. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii neincluse:

 • • catering pe timpul zborului (se poate achizitiona la bordul aeronavei);
  • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in
  pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 35 EURO/persoana – se practica in tarile
  vizitate, se achita la sosirea in Austria prin insotitorul de grup;
  • excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Iasi 15:30 – Munchen 16:35 durata zborului: 2h 05 minute
Munchen 17:20 – Iasi 20:20 durata zborului: 2h

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru 20-24 participanti, se percepe un supliment de 50 Euro/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare. 

TERMENE DE PLATA:

 • • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
  • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
  Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • • 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile - 91 zile inaintea plecarii;
  • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile inaintea plecarii;
  • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile - 46 zile inaintea plecarii;
  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei. 

OBSERVATII:

 • • DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI PENTRU CETATENII ROMANI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
  • ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
  • nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
  • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
  • conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
  • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
  • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
  • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
  • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
  • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
  • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
  • in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica „fara bani cash” (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
  • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
  • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
  • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
  • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret
  ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
  • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
  • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
  • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
  • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
  • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
  • bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
  • nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
  • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
  • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.