islanda
australia
grecia1
iasi
Austria & Bavaria

Austria alpina & Bavaria

AUSTRIA ALPINA & BAVARIA - plecare din Iași

MUNCHEN – NEUSCHWANSTEIN – ZELL AM SEE – SALZBURG – MONDSEE – PASSAU - NUREMBERG

Va invitam intr-o calatorie complexa: natura, cultura, istorie, traditie, experiente culinare, toate intr-o singur program care va va cuceri!

Ziua 1 (18.08): IASI – MUNCHEN 

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Iasi la ora 13:30 pentru imbarcare pe zborul direct al companiei BLUE AIR cu destinatia Munchen. Sosire la Munchen la ora locala 16:35, transfer si cazare la hotel Germania 3* sau similar. Plimbare cu insotitorul de grup prin centrul istoric al orasului. 

Ziua 2 (19.08): MUNCHEN

Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic cu autocar si ghid local. Orasul Munchen – capitala exuberanta a Bavariei se afla la poalele Alpilor si a fost descris acum 150 de ani de Heinrich Heine astfel: “Munchen este cuibarit intre arta si bere ca un sat intre dealuri”. Orasul este faimos pentru centrul sau istoric cu Piata Marienplatz, cladirea primariei si catedrala Frauenkirche, dar si pentru muzeul BMW, palatul Nymphenburg sau Oktoberfest, festivalul berii care are loc in fiecare an la inceputul lunii octombrie. Dupa amiaza, vizita optionala la Muzeul German – cel mai mare muzeu tehnic si stiintific din lume. Seara va recomandam sa savurati o bere in cel mai autentic stil bavarez intr-una din numeroasele berarii cu traditie.

Ziua 3 (20.08): MUNCHEN – CASTELUL NEUSCHWANSTEIN - ZELL AM SEE (380 km) 

Dupa micul dejun, plecam spre legendarul Neuschwanstein – “castelul de basm” a fost construit de Regele Ludwig al IIlea al Bavariei in varful unei stanci abrupte, avand ca fundal Alpii Bavariei. Regele a dorit ca acest castel sa fie construit “in adevaratul spirit al vechilor castele ale cavalerilor germani”. Prima impresie atunci cand vezi castelul Neuschwanstein este ca te afli intr-o lume de basm. In timpul vizitei la Neuschwanstein se vor urca 165 trepte si se vor cobori 181 trepte. Dupa vizita, ne indreptam spre statiunea montana, Zell am See, situata intr-un cadru de poveste intre lacul Zell si muntele Schmittenhohe. Tunelul lung de 6km mentine traficul rutier departe de oras, oferind posibilitatea de a merge linistiti in zona pietonala. Cazare la hotel St. Georg 4* sau similar.

Ziua 4 (21.08): ZELL AM SEE – SALZBURG (107km)

Mic dejun. Optional, o plimbare cu vaporasul pe lacul Zell sau urcare cu telecabina pe Schmittenhohe, muntele cu o altitudine de 2000m, ce ofera o panorama de 360 grade asupra celor peste 30 de varfuri din zona. Dupa pranz, plecam spre Salzburg unde vom face un tur panoramic cu autocarul (aproximativ 3 ore). Situat pe malulraului Salzach, orasul Salzburg este cel mai bine cunoscut pentru faptul ca este locul de nastere al lui Mozart. Salzburg este unul dintre cele mai frumoase orase ale Austriei, iar atractiile principale sunt centrul vechi al orasului, cel mai bine pastrat din lumea germanica, gradinile Mirabell si castelul Hohensalzburg de unde puteti admira o frumoasa vedere panoramica asupra orasului. Cazare la hotel Austria Trend Salzburg West 4* sau similar.

Ziua 5 (22.08): SALZBURG – MONDSEE - PASSAU (132km)

Mic dejun. Pe drum spre Passau, vom face o oprire in Mondsee, un pitoresc orasel situat pe malul lacului cu acelasi lume, locul unde s-au filmat multe scene din filmul “Sunetul muzicii”. Plecam apoi spre Passau, numit si orasul celor trei rauri deoarece aici se uneste Dunarea cu raurile Inn si Ilz. Passau este locul de pornire pentru multe croaziere pe Dunare. In continuare ne vom imbarca pentru aproximativ 45 minute pe un vas de croaziera pe Dunare. La intoarcere in Passau vom face un scurt tur panoramic de oras; cea mai importanta atractie este Catedrala Sf. Stefan care adaposteste a doua orga ca marime din lume. Cazare la hotel IBB Passau Sud 3* sau similar.

Ziua 6 (23.08): PASSAU – REGENSBURG – NUREMBERG (233km)

Mic dejun. Plecare spre Regensburg, oras medieval situat pe malul Dunarii, fosta capitala a Bavariei intre secolele VI si XIII. Scurt tur pietonal in centrul medieval al orasului declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal. Cele mai notabile atractii din Regensburg sunt: Catedrala, podul de piatra peste Dunare din secolul al XII-lea si ruinele zidurilor romane. Plecare spre Nuremberg, al doilea oras ca marime din Bavaria, fondat in secolul al XI-lea, situat pe malul canalului Main - Dunare. Timp liber in centrul orasului. Cazare la hotel Congress Mercure Nuremberg 4* sau similar.

Ziua 7 (24.08): NUREMBERG – MUNCHEN (170km)

Mic dejun. Tur panoramic de oras pe parcursul caruia vom putea admira principalele atractii: Castelul, bisericile, muzeul de istorie si centrul medieval fortificat. Dupa pranz, plecare spre Munchen. Sosire la Munchen in jurul orei 16:00, transfer si cazare la hotel Germania 3* sau similar.

Ziua 8: MUNCHEN - IASI

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari individuale sau, optional, vizita la vestitul muzeu BMW. La ora 14:30 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei BLUE AIR cu destinatia Iasi. Decolare la ora 17:20 si sosire la Iasi la 20:20. 

Pentru detalii privind prețul, vă rugăm să ne contactați.